LINK64 Napisano 18 Października 2011 Zgłoś Napisano 18 Października 2011 Witam wypełniam formularz dla mojej mamy wszyscy posiadamy green card łącznie ojciec , wypelniajac druga czesc formularzu odnosnie małżonka jak mam uwzglednic ze ma status rezydenta gdy nie wpisuje jego danych to ponownie mnie cofa do strony abym wypelnil jego dane?...........z gory dziekuje
sly6 Napisano 19 Października 2011 Zgłoś Napisano 19 Października 2011 Jesli ktos z Was ma podobny problem to prosze pisac na ten adres : publicwrw@state.gov jest troche czasu aby ta sprawe wyjasnic bo ta sprawa jest tak nie typowa ze nigdy sie z takim pytaniem nie spotkalem ..
makdonald Napisano 19 Października 2011 Zgłoś Napisano 19 Października 2011 Od kilku lat immigration ma dostep do danych nie tylko odnosnie przylotu zielonokartkowca do hameryki ale rowniez jego wylotu. Niektore agencje opierajac sie na tych danych odmawiaja pewnych "social services" jesli np. klient wlatywal tylko do usa na kilka dni aby "utrzymac" zielona karte. Wczoraj mialem tego typu klientele na telefonie. Job&Human Services w Illinois odmowilo TANF i food stamps rodzinie, ktora niby miala zielone karty od wielu lat ale wlasnie tylko "wlatywala" i "wylatywala" szybko z hameryki. Agencja orzekla, ze 40 kwartalow rezydencji musi byc "ciagle" ( no arrivals-departures pattern). Tak, ze- jak to mawiali madrzy Rzymianie - CAVEAT EMPTOR...hehehe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.