Shady Napisano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 8 Listopada 2011 Aha no w sumie racja Ale chodzi o to czy nie może się to wydać dziwne w jakiś sposób...Czyli co bym musiał przedstawić konsulowi? Udowodnił że nie zostane dłuzej niż mówie: jak to moge zrobić? Nie mam tutaj pracy, jestem studentem, a więzi tez nie mam jakichś znowu wielkich z krajem. Udowodnić że się utrzymam to pokaże ze na jedzenie mam i inne tego typu rzeczy, a zatrzymam się u znajomego tak? A może np zapytać co chce zwiedzić? I o dokładny adres znajomego? Co jeszcze mogą spytać? A jakbym jedynie skłamał że z siostrą nie gadam w ogóle jakby o nią pytali? Bo gadam ze siostrą to wiadome, ale tez nie za często Powiedziałbym że wiem że jest w Chicago i przesiedziała wize już kilka lat, i tyle, i oczywiscie bym wpisał ją w tym formularzu zgloszeniowym.
sly6 Napisano 8 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2011 widze ze nie znasz wielu zasad ktore byly tutaj opisane za duzo sie nie mowi,aby tyle co zapytaja, po co masz mowic cos wiecej o siostrze jak mozesz ja wpisac i tyle,spytaja sie czy masz zamiar ja odwiedzic to powiesz tak lub tez nie -brak czasu-mozliwosci .. Kolejna sprawa to mozesz pokazac swoja postawa,odpowiedziami ze wrocisz na czas i niczym innym I teraz na kogo popadniesz to nie wiadomo ..Powinienies cos wiecej wiedziec co chcesz tam robic,zwiedzac i niech to nie beda juz pewne sprawy oklepane interesujesz sie np lotnictwem to znajdz cos czego nie ma za duzo w przewodnikach a warto takie cos zobaczyc dla Ciebie.. Zapytaja sie o znajomego to powiesz ze uniego sie zatrzymac,to lepsze niz masz mowic o jakis lewych kuzynkach ..To nie jest dziwne ze mozesz u kogos byc,mieszkac jesli nawet ta osoba jest na wizie studenckiej..
Shady Napisano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 8 Listopada 2011 Okay dziekuje Sly6 okazałes się bardzo pomocny Napisze za 2 tygodnie czy się udało, pozdrawiam.
Shady Napisano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 ehh byłem dzisiaj u konsula i nie dostałem wizy za brak więzi z krajem... :/
pyśka Napisano 30 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 Możesz powiedzieć coś więcej? Padły pytania o siostrę? Co odpowiedziałeś? Jestem ciekawa, gdyż w styczniu zamierzam ubiegać się o wizę turystyczną mając męża rezydenta i rodziców, którzy spędzili kilka lat nielegalnie w USA i zastanawiam się, jak obecnie podchodzą do tego typu spraw.
Shady Napisano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 Nie zadał zadnego pytania o siostre, bo jej nie podałem (jednak skłamałem) ale myśle ze nawet nie mają jej tam w systemie bo nic sie nie zapytał, zapytał tylko czy mam kogoś poza kolegą (którego podałem w ds-160). Gadał ze mną jak z normalnym turystą tylko poprostu z innego powodu mi nie dał, nie wiem w sumie z jakiego, ale myślę, że lepiej ściemniać niż powiedzieć prawdę, a zmieniłem zdanie szybko bo znajoma powiedziała ze ona wpisała kiedys prawde ze ma tam kogos i nie dostała z siostra mi napisala ze do jej kolegi kilka osob z rodziny juz przyjechalo mimo ze jest nielegalnie. Więc może oni nawet tak na to nie patrzą.. nie wiem. Kurde szkoda bo chciałem spędzić te święta w NY, ale mowi się trudno. Życzę Ci powodzenia i odrazu radzę że jak będziesz się starać to bądz raczej nastawiona na to ze nie dostaniesz bo lepiej być miło zaskoczonym jednak jak się dostanie niż rozczarowanym
gal Napisano 30 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 tu masz odpowiedz zapytał tylko czy mam kogoś poza kolegą klamstwo jest czyms najgorszym, co mogles zrobic dla siebie.
sly6 Napisano 30 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 pyska a jak sadzisz?co moze byc>? znajac zycie i wypowiedzi na forum tym lub tez innym to moze byc roznie Ktos moze wpisac ze ma tam kogos bliskiego nielegalnie i wyjdzie z wiza,ile takich bylo przypadkow na tym forum ale piszac ze ma sie tam kogos nielegalnie mozna tez wyjsc bez wizy no ale jesli ktos chce sciemniac a potem myslec na forum tym lub tez innym czy jak teraz napisze ze kogos tam mam to co bedzie lub tez po co mi to bylo ?to moze lepiej juz pisac prawde a nie potem zadawac pytania takie lub tez podobne.. juz jest taka osoba na forum ze napisala nie prawde i teraz zadala pytanie co bedzie z k-1? niech kazdy podejmuje decyzje za siebie ale niech pamietam co moze byc pozniej . pyska a teraz gdzie sa Ci rodzice?>
pyśka Napisano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 Rodzice od 4 lat są w Polsce. Na pewno będę mówić prawdę, jeśli padnie pytanie o rodziców czy o męża (jest rezydentem). W Polsce trzymają mnie studia, więc mój wyjazd nie potrwa zbyt długo, ale z taką historią rodzinną będzie ciężko przekonać konsula o moich szczerych nieimigracyjnych intencjach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.