moi_1 Napisano 18 Maja 2005 Zgłoś Napisano 18 Maja 2005 Mam w czerwcu wyznaczony termin wizyty u konsula w Warszawie. Staram sie o wize narzeczenska "K-1". Czy ktos z uzytkownikow forum juz przez TO przechodzil? O co moze pytac Konsul? ....prawda jest taka, ze znamy sie z moim chlopakiem dlugo i spedzilismy w sumie pol roku. Moj chlopak ma stala prace. O co moze pytac Konsul? Czy zdarza sie czesto, ze odmawiaja takiej wizy?
wiola Napisano 18 Maja 2005 Zgłoś Napisano 18 Maja 2005 Może to ci troszkę pomoże http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...02&highlight=k1 Powodzenia
moi_1 Napisano 19 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 19 Maja 2005 dziekuje Wiolu... Niestety moj chlopak nie moze byc ze mna u konsula... no coz... bilecik kupiony... wszystko czeka...moze i konsul pokaze swoje ludzkie oblicze... tak dlugo juz czekamy na to, zeby byc razem...
sarna Napisano 20 Maja 2005 Zgłoś Napisano 20 Maja 2005 Moi mam pytanka, moze znasz na nie odpowiedz: Jak dlugo czekalas na rozmowe (o rozpoczecia procedury)? Czy wiesz, czy po slubie mozna podrozowac? I nawet na dluzej, pow 6 miesiecy? Jakie formalnosci musisz spelnic po slubie? Czy musisz wyslac jakies papiery dokads i prosic o cos? Czy wiesz jak to wyglada? Czy mozna pracowac od razu po slubie, czy musisz czekac na jakies pozwolenia? Ja niesttey nie wiem nic o rozmowie o wize K1, wydaje mi sie ze dobrze byloby zabrac jakies zdjecia, bilety lotnicze itp. zeby pokazac, ze sie widujecie, no i kochacie:) Jesli wiesz o sprawach, o ktore pytalam, czy moglabysmi to opisac? Pozdrawiam i zycze powodzenia na rozmowie.
moi_1 Napisano 20 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2005 witaj Sarna... Poczytaj sobie na stronie: http://www.prawoimigracyjneusa.com/wiza_na...arzeczenska.htm ... a potem odpowiem ci na pytania. OK? Na wize narzeczenska czeka sie co najmniej 4 miesiace. U mnie i u wielu trwalo to dluzej... jak bedziesz chciala to opowiem. Na razie pozdrawiam.
Gość Napisano 29 Maja 2005 Zgłoś Napisano 29 Maja 2005 Ile to trwło dokłdnie u Ciebie??? Może lepiej wziąc ślub w Polsce będzię szybciej??? Pozdrwim
moi_1 Napisano 30 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 30 Maja 2005 witaj... Moj chlopak zlozyl w Stanach wymagane dokumenty we wrzesniu ubieglego roku. W polowie pazdziernika przeslano je do Warszawy... a potem czekalismy. W lutym, wobec braku jakiejkolwiek wiadomosci monitowal do Ambasady. Zgromadzilam brakujace papiery i na poczatku kwietnia wyslalam formularze. Termin wizyty mam na poczatku czerwca. ..... Slub w Polsce z obywatelem USA wymaga tego, by przez dluzszy okres czasu przebywal on w Polsce. Trzeba zakladac sprawe w sadzie, gdyz polskie prawo wymaga, by przedlozyc zaswiadczenie, ze jest sie osoba w stanie wolnym, a Ameryka takich zaswiadczen nie wydaje. Potem i tak musialabym starac sie o wize,a wiec pozostac na jakis czas w kraju. W naszym przypadku wybralismy wize"K". ........boje sie tej wizyty u konsula. Nie wiem z jakich powodow moga odmowic wydania wizy narzeczenskiej... Nie udalo mi sie nawiazac kontaktu z kims kto sie o te wize staral... No coz... jeszcze tylko tydzien.... ...........................................................................pozdr awiam...ewa
Gość Napisano 30 Maja 2005 Zgłoś Napisano 30 Maja 2005 A można wyjechać na turystyczną i tam wziąc ślub??? Na pewno wam się uda! Moja dziewczyna ma 9 lat rezydencje i ma teraz jechać robić obywatelstwo ale nie wiem czy się uda. Napisz jak było w Ambasadzie, będziesz na rozmowie sama czy z chłopakiem? Pozdrawiam
majka Napisano 30 Maja 2005 Zgłoś Napisano 30 Maja 2005 Ile to trwło dokłdnie u Ciebie???Może lepiej wziąc ślub w Polsce będzię szybciej??? Pozdrwim Slub w Polsce nie bedzie szybciej, nie z amerykaninem, mamy inne prawo i w sadzie musi byc rozprawa o zwolnienie z obowiazku posiadania jakiegos papierka ze jest sie zdolnym do zawarcia malzenstwa. My na rozprawe czekamy juz ponad pol roku. Termin mamy na jutro i mam nadzieje ze to bedzie koniec, ale tez nie mam na to gwarancji. Jest wogole smiesznie bo nie chca tlumacza na rozprawie a moj narzeczony po polsku potrafi powiedziec piwo . Stresuje sie strasznie, ze to sie znowu przesunie, plan byl taki, ze w czerwcu juz bedziemy w USA a nawet jeszcze nie zaczelismy nic zalatwiac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.