emigum Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 Mc, oby tak bylo jak mowisz i oby Kondratiew sie mylil, jesli sie nie mylil to mozemy w tej recesji lub stagnacji posiedziec jeszcze troche jak narazie to stany ciagna ten caly wozek i jak w usa bedzie dobrze to u nas tez bedzie, tak to juz jest Nie mów hop. Imperium Rzymskie padało w podobny sposób i nastały wieki ciemne... Wielki Kryzys trwał już dużo krócej i załatwił nam wojnę w połowie świata... Cywilizacyjnie to teraz jesteśmy tyle więcej mądzejsi i rozwinięci niż w 1930, ile nasi przodkowie byli mądrzejsi od rzymian. Zachowując proporcje czeka nas globalny burdel z jebitną wojną. Na pocieszenie dodam, że nie potrwa dłużej niż rok, może dwa.. ps. Nie pytajcie czy będzie co zbierać, bo nie wiem.
makdonald Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 hehe Emigum - w ramach zakrojonych na szeroka skale przygotowan od dzis z dumpstera wyciagam tylko konserwy ewentualnie ( nieuzywany) papier toaletowy
equaitable Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 PS. Nie lec LOT-em. Czyli mam nie lecieć lotem dlatego że zwracają większą uwagę na Polaków ?
sly6 Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 z tym lotem jest roznie jakby tak bylo to nikt z innych linii lotniczych nie bylby zawracany
mariano85 Napisano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 Sly6 masz racje..urzednik graniczny! Nie znam dokładnych szczegołow jak to się stało że ja wzieli do "pokoju zwierzeń" ale wiem że tam już miała ostra sieke tzn najezdzałą na nia dwóch urzędasów, straszyli, przeszukali torby i dziewczyna pękła (wcale sie nie dziwie) Jej narzeczony (polak ale od 12 lat ma obywatelstwo) skontaktował sie z adwokatem (od spraw imigracji) i on mu powiedział ze tak jest codziennie ze maja taka procedure dziennie 10 % cofnać (nie chce zeby ktos na mnie za to zaraz naskoczył że to nie prawda, ja TYLKO powtarzam jego słowa) Nie wiem czym ona leciała ale chyba na 99% nie Lot-em Tylko słyszałem że jako w Chicago duzo polaków to dlatego tak trzepią ,Ja akurat nie lecę LOT-em tylo Lufą, i tak jak radzicie nie biorę zadnych papierow, akt itd... bo mi nie sa potrzbne! a dwa ze moga tylko zaszkodzi! BTW Tak jak napisałem na samym poczatku!! lece tam tylko w odwiedziny do mojej dziewczyny! A to co napisałem ze "szukam pracy" to tylko tak dla mojej wiadomości chce sie rozejrzec jak tam jest z ta praca Jeszzce nie szukam, napewno nie na ten wyjazd ale nie poiwm ze rozgladał bym sie pomału na przyszłość! ALe dzieki za rady! Tinililka - DZięki ślicza za rady!! o właśnie takie mi chodziło..KONKRETY! Npewno wezmę to wszytsko pod uwagę co napisałaś! Kzielu jakie łamanie prawa ?!?!?!?? ?? Monbal jezeli chodzi o kanade to tylko wystarczy mieć "czerwony" paszport i nie masz zadnego problemu! Makdonald, Emigum, Red77 mnie to tylko boli jedno że że polska taki sojusznik w wojanch a my nadal potrzebujemy wiz A Litwa Łotwa Estonia etc nie! equaitable To zalezy tylko od farta... żle trafisz to cofna Cię z kazdego miesta i z jakiej lini bys nie leciał! (choc nie powiem że moze ziarnko prawdy w tym jest) Jeszcze jakies rady?? A teraz z innej beczki jak jechał na J1 to rozmawiałem z nim po ang (z urzed. gran) A jak to jest jak ktoś nie zna? przychodzi jakiś tłumacz, bo nie wszyscy na turystycznej wizie musza znac ang! pzodor
sly6 Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 to jesli sie pytasz to sie pisz ze chodzi Ci o prace legalna ,w przyszlosci wtedy w zyciu czy tez na forum bedziesz miec inne podejscie oraz tez odpowiedzi ,wez takie cos pod uwage .. jesli jej zobaczyli akt urodzenia tzn ze mieli dobrego nosa prawda? pytasz sie jak ktos nie zna jezyka>to zalezy czym leci i gdzie moga poprosci kogos do tlumaczenia -prawie na kazdym wiekszym lotnisku spotkasz Polaka co tam pracuje lub tez czasami rodziny daja starszym osobom kartki ze leca do nich i wrazie pytania maja dzwonic pod jakis numer telefonu lub tez ze sa na lotnisku ..
mariano85 Napisano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 -Jezli chodzi o prace to chodziło mi OGÓLNIE z legalna/nielegalną jak jest... ale to tylko tak dla mojej wiadomosc, jak wszystko dobrze pójdzie to moze w przyszłościi bede sie rozglądał !! -Z tym aktem urodzenia to naprawde mieli nosa!!! Narazie jeszcze ona jest w szoku, po powrocie wiec nie chce do niej dzwonić i pytac sie jak to sie stało jak oni to odkryli itd (z drugiej strony to niezli psycholodzy) Wiec jak bede coś wiedział to na bank sie podziele!! -zawsze mnie to ciekawiło pozdrawiam
sly6 Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 kazdy kto czytal duzo tematow na tym forum to wie ze pod czas rozmowy w 2 pokoju moga przeszukac bagaze i jak znajda cos co moze nie grac w danej sytuacji wtedy nie ma juz przepros,,wiele razy juz na tym forum byly opisane takie historie,to samo mozesz znalesc w gazetach polonijnych co do pracy legalnej to masz wieksze pole do popisu niz przy nielegalnej..wez takie cos pod uwage wiele firm nie chce przyjmowac ludzi co nie maja pozwolenia na prace chociaz moglbys tam pracowac. a teraz jak moze byc pod czas tej 2 rozmowy i pozytywny wynik-nie zawsze ma sie zakaz wjazdu...zapytaj sie jej czy ma zakaz wjazdu na teren USA http://forum.usa.inf...ary-inspection/
monbal Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 Sly6 masz racje..urzednik graniczny! Nie znam dokładnych szczegołow jak to się stało że ja wzieli do "pokoju zwierzeń" ale wiem że tam już miała ostra sieke tzn najezdzałą na nia dwóch urzędasów, straszyli, przeszukali torby i dziewczyna pękła (wcale sie nie dziwie) Jej narzeczony (polak ale od 12 lat ma obywatelstwo) skontaktował sie z adwokatem (od spraw imigracji) i on mu powiedział ze tak jest codziennie ze maja taka procedure dziennie 10 % cofnać (nie chce zeby ktos na mnie za to zaraz naskoczył że to nie prawda, ja TYLKO powtarzam jego słowa) Nie wiem czym ona leciała ale chyba na 99% nie Lot-em Tylko słyszałem że jako w Chicago duzo polaków to dlatego tak trzepią ,Ja akurat nie lecę LOT-em tylo Lufą, i tak jak radzicie nie biorę zadnych papierow, akt itd... bo mi nie sa potrzbne! a dwa ze moga tylko zaszkodzi! BTW Tak jak napisałem na samym poczatku!! lece tam tylko w odwiedziny do mojej dziewczyny! A to co napisałem ze "szukam pracy" to tylko tak dla mojej wiadomości chce sie rozejrzec jak tam jest z ta praca Jeszzce nie szukam, napewno nie na ten wyjazd ale nie poiwm ze rozgladał bym sie pomału na przyszłość! ALe dzieki za rady! Tinililka - DZięki ślicza za rady!! o właśnie takie mi chodziło..KONKRETY! Npewno wezmę to wszytsko pod uwagę co napisałaś! Kzielu jakie łamanie prawa ?!?!?!?? ?? Monbal jezeli chodzi o kanade to tylko wystarczy mieć "czerwony" paszport i nie masz zadnego problemu! Makdonald, Emigum, Red77 mnie to tylko boli jedno że że polska taki sojusznik w wojanch a my nadal potrzebujemy wiz A Litwa Łotwa Estonia etc nie! equaitable To zalezy tylko od farta... żle trafisz to cofna Cię z kazdego miesta i z jakiej lini bys nie leciał! (choc nie powiem że moze ziarnko prawdy w tym jest) Jeszcze jakies rady?? A teraz z innej beczki jak jechał na J1 to rozmawiałem z nim po ang (z urzed. gran) A jak to jest jak ktoś nie zna? przychodzi jakiś tłumacz, bo nie wszyscy na turystycznej wizie musza znac ang! pzodor "czerwony" paszport, czyli jaki?biometryczny? dzieki mariano85:)
sly6 Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 nie wiem kiedy masz monbal wydany paszport ale ma byc wydany po 28 sierpnia 2006 roku http://www.canadaint...lang=pol&view=d
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.