Skocz do zawartości

Wiza Do Usa Dla Polki Mieszkajacej W Austrii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam ;)

jestem polka (19 lat ) mieszkam od 7 lat na stale w austri.(do lutego mam prace i szkole)

Moj chlopak dostal zielona karte i wyjechal niedawno do usa.

Chcialam go odwiedzic nawet na 3 miesiace jesli to bedzie mozliwe.

a pytanie brzmi co najlepiej powiedziec w ambasadzie jak bede starala sie o wize,

ze jade do niego czy w celach turystycznych czy jak. O wize bede starala sie we wiedniu jednak strasznie

boje sie ze jej nie dostane ;) prosze o pomoc ;)

Napisano

a do lutego jak bylas w Austrii,,uczylas sie ?pracowalas?

masz ten minus ze jak powiesz ze lecisz do chlopaka to mozesz wyjsc bez wizy ..do tego chcesz leciec na 3 miesiace-to na tyle dostaniesz wolnego w pracy?bo co innego szkola..ale z drugiej strony tak osoby mowia ze leca do chlopaka i wychodza z wizami-wazne aby nie klamac i nie sciemniac.

Bedziesz musiala wykazac zwiazki z Austria oraz ze tutaj cos Cie trzyma na tyle mocno ze nie zostaniesz w USA.nie podejmiesz pracy nielegalnej .I na to sie nastaw.

Napisano

Mam 3 letnia szkole (zawodowka tylko ze tu jest inny system ) i wlasnie w lutym mi sie praca konczy i szkola . i od lutego narazie nie bede miala nic. dopiero od wrzesnia nowa szkole. A jakie np dowody powinnam wykazac ?? ;) z gory dzieki ;)

a slyszalam ze polakom kturzy mieszkaja za granica na stale jest latwiej dostac wize.

Mojego chlopaka brat jest z moja przyjaciolka, on wyjechal wlasnie wczoraj du stanow i jak bysmy lecialy tam to we dwie. tylko ze ona tylko na tydzien , takze moze lepiej powiedziec ze turystycznie albo obwiedzic znajomych . ?

Napisano

a umiesz to dobrze powiedziec i umiejetnie ze lecisz turystycznie,do znajomych ,aby nie bylo widac ze lecisz do chlopaka

sa kobiety-dziewczyny ktorym sie nie udaje takie cos a przeciez mowia ze leca do znajomych

Nie wiem jak kto jest w Austrii ale w Anglii nie ma tak latwo z wiza no ale tam wiecej jest Polakow niz w Austri,,

moze Cie zapytac cos w j.niemieckim aby zobaczyc czy chodzilas-chodzisz do szkoly,ze pracujesz..

mozesz np pokazac jakies zaswiadczenia ze szkoly,pracy,podatkow ,jakas karta pobytu..cos co pokaze tez przez dokumenty ze tam mieszkasz na stale juz.

Napisano

ahaaa... ucze sie tutaj od 12 roku zycia, jestem tu z mama a jej maz jest austryjakiem. lawiej bylo by chyba z Austryjackim obywatelstwem kture nie

bedzie problemu dostac ale to trwalo by zbyt dlugo a wczesniej sie za to jakos nie zabralismy ... i z tymy dowodami nie bedzie tez problem ...

i wydaje mi sie ze bede umiala przekonac ze do znajomych turystycznie. I tu w ambasadzie chyba i tak tylko po angleisku albo niemiecku beda rozmawiac ;)

Napisano

widzisz majac paszport autriacki nie potrzebujesz wizy aby leciec turystycznie na okres max 90 dni a wiec tych 3 miesiecy..

to moze pomysl nad tym ;)

no jesli juz tyle jestes w Austrii to nie powinnas miec problemow z rozmowa :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...