sly6 Napisano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2011 ma duze znaczenie w jakiej walucie masz rozliczane wydatki i na to zwroc uwage .. ma tez znaczenie jakie oplaty za to sie pobiera,,zainteresuj sie karta z wbk ale jak tez z allior bank.. co do karty polskiej to masz chyba na mysli wydana przez polski bank w Polsce a nie ze sa polskie karty kredytowe
pacio177 Napisano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2011 polecam Ci karte walutową z wz wbk. Jest kartą debetową , ale wypukłą i ja robiąc zakupy w USA tą kartą nie wpisywałem pinu tylko sie podpisywałem , czyli tak jak w przypadku karty kredytowej.Robiłęm równiez tą kartą płatnosci w sklepach internetowych w USA. Z pewnością z tą kartą nie zginiesz w USA. Wyrabia sie ją szybko , po tyg juz masz kartę w ręce.Pierwszy rok uzytkowania jest darmowy.Pozniej jesli bedziesz chciał to mozesz z niej zrezygnować.Po upływie roku 30 zł / rok.Prowizja od wypłat z bankomatu w USA 1.5 dolara.A jesli chodzi o zwiedzanie Nowego Jorku i Florydy to polecam ci megabus http://us.megabus.com/default.aspx z lewej strony popatrz sobie na listę miast które mają w swojej ofercie i zobacz gdzie mogłbys pojechac np. z Nowego Jorku.Mozesz zwiedzic np. wodospad niagara , washington . Generalnie całe wschodnie wybrzeze stoi przed toba otworem.Kupując wczesniej kupisz bilet nawet za 2 dolary. A w autobusie znajdziesz komfortowe fotele , internet.
pacio177 Napisano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2011 Jade do Texasu a później do Mississippi. Czy uda mi się kupić bilet lotniczy za gotówkę lub płacąc kartą debetową? Pytam ponieważ nie mam jeszcze karty kredytowej. Co do zwiedzania to chciałbym zobaczyć Nowy Jork, Florydę, Californię. Jak kształtują się ceny noclegów w zwykłych hostelach lub tańszych hotelach w USA? w NY za 20 dol / noc bez problemu znajdziesz hostel
9toml Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2012 dzieki za odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanie: wyszukałem lot z houston do new york'u http://www.orbitz.com/App/ViewFlightSearchResults?retrieveParams=true&z=bef5&r=4k&z=bef6&r=4l&lastPage=interstitial czy ta cena, która się wyśwetla to jest cena w obie strony?
sly6 Napisano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2012 a co zaznaczyles na gorze samej z tych pytan? Round-trip One-way Multi-city
9toml Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2012 rzeczywiscie nie zauwazylem tego wczesniej:) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.