Skocz do zawartości

Po Wysłaniu Formularza Ds-160....

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam do Was takie pytanko. Wysłałam w październiku formularz DS-160 do konsula w Krakowie, niestety z przyczyn osobistych nie umówiłam się jeszcze na wizytę z konsulem. Zatem mam pytanie czy mogę teraz zadzwonić i umówić się na spotkanie z konsulem czy muszę od nowa wypełnić formularz DS-160?? Formularz był wypełniony , wysłany i wydrukowany miałam tylko zadzwonić i się umówić ale nie wiem czy oni przetrzymują takie formularze np 30 dni zanim ktoś się umówi czy to nie ma znaczenia kiedy się zadzwoni po wysłaniu formularza do konsula?

Z góry dziękuję

Napisano

wiem ze zanim wyślemy wniosek do ambasady możemy do niego wracać do 30 dni, ale nigdzie nie mogę znaleźć czy jest jakiś okres czasu w jakim musimy umówić się z konsulem na rozmowę kiedy już wyślemy i wydrukujemy wniosek z nr ID :( szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć. Teraz nie wiem czy wypełniać na nowo czy nie żeby nie pomieszać wszystkiego w ambasadzie

Napisano

a teraz kiedy miales leciec,aby nie wyszlo tak ze daty juz sa nieaktualne

nie ma sprawy aby wypelnic nowy ds 160 i podac na infolinii jak i na rozmowie ten wlasciwy..

Napisano

masz 4 wyjscia..

zadzwonic na infolinie i sie spytac,napisac do Ambasady USA w tej sprawie i poczekac dobrych pare dni na odpowiedz,wypelnic nowy wniosek i isc z tym nowym ,poczekac na odpowiedz-poszukac czegos na necie o tym..

Napisano

ok dzięki za pomoc, wysłałam już zapytanie do ambasady, poczekam chwile na odpowiedź, jeśli nie dostanę to pewnie będę musiała zadzwonić żeby się upewnić.

Napisano

teraz okres swiateczno -noworoczny wiec cierpliwosc bedzie wskazana ;)

masz moze juz odpowiedz ile mozesz czekac-bo kiedys cos pisalo o 8-10 dniach roboczych .

Napisano

nic się nie zmieniło nadal jest ten sam czas oczekiwania na odpowiedź

<pre class="text-plain">Na pytania Państwa dotyczące innego rodzaju wizy lub spraw konsularnych,odpowiemy w ciągu 8-10 dni roboczych.Ja wiem że dla nich to najlepiej jakby ludzie dzwonili a nie pisali, w końcu kilka minut rozmowy i kilkadziesiąt złotych nie nasze :/</pre>

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...