never44 Napisano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2011 Witam, Mam do Was takie pytanko. Wysłałam w październiku formularz DS-160 do konsula w Krakowie, niestety z przyczyn osobistych nie umówiłam się jeszcze na wizytę z konsulem. Zatem mam pytanie czy mogę teraz zadzwonić i umówić się na spotkanie z konsulem czy muszę od nowa wypełnić formularz DS-160?? Formularz był wypełniony , wysłany i wydrukowany miałam tylko zadzwonić i się umówić ale nie wiem czy oni przetrzymują takie formularze np 30 dni zanim ktoś się umówi czy to nie ma znaczenia kiedy się zadzwoni po wysłaniu formularza do konsula? Z góry dziękuję
pacio177 Napisano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2011 o ile sie nie mylę to przechowują przez 30 dni , wiec raczej bedziesz musiała jeszcze raz wypełnic
never44 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 wiem ze zanim wyślemy wniosek do ambasady możemy do niego wracać do 30 dni, ale nigdzie nie mogę znaleźć czy jest jakiś okres czasu w jakim musimy umówić się z konsulem na rozmowę kiedy już wyślemy i wydrukujemy wniosek z nr ID szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć. Teraz nie wiem czy wypełniać na nowo czy nie żeby nie pomieszać wszystkiego w ambasadzie
sly6 Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 a teraz kiedy miales leciec,aby nie wyszlo tak ze daty juz sa nieaktualne nie ma sprawy aby wypelnic nowy ds 160 i podac na infolinii jak i na rozmowie ten wlasciwy..
never44 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 wylot planuje w maju wiec daty sie nie zmienia i nadal beda aktualne, czyli radzicie wypelnic nowy wniosek wizowy?
sly6 Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 masz 4 wyjscia.. zadzwonic na infolinie i sie spytac,napisac do Ambasady USA w tej sprawie i poczekac dobrych pare dni na odpowiedz,wypelnic nowy wniosek i isc z tym nowym ,poczekac na odpowiedz-poszukac czegos na necie o tym..
never44 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 ok dzięki za pomoc, wysłałam już zapytanie do ambasady, poczekam chwile na odpowiedź, jeśli nie dostanę to pewnie będę musiała zadzwonić żeby się upewnić.
sly6 Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 teraz okres swiateczno -noworoczny wiec cierpliwosc bedzie wskazana masz moze juz odpowiedz ile mozesz czekac-bo kiedys cos pisalo o 8-10 dniach roboczych .
never44 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 nic się nie zmieniło nadal jest ten sam czas oczekiwania na odpowiedź <pre class="text-plain">Na pytania Państwa dotyczące innego rodzaju wizy lub spraw konsularnych,odpowiemy w ciągu 8-10 dni roboczych.Ja wiem że dla nich to najlepiej jakby ludzie dzwonili a nie pisali, w końcu kilka minut rozmowy i kilkadziesiąt złotych nie nasze :/</pre>
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.