kukula Napisano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2012 Witam, tak jak w temacie, posiadam te wizy, pracuje jako marynarz, moge schodzic na lad w USA w trakcie trwania kontraktu jak i rowniez po kontrakcie na wize b1/b2, jednak tylko na pewien okres i jako turysta. Moim celem jest zamieszkanie w stanach za wszelka cene, zdobycie social number i pracowac tam legalnie. W USA mam tylko kilku znajomych w tym jedna kolezanke obyw USA. Prosze serdecznie o pomoc badz nakierowanie jak mam postepowac. Slyszalem o dwoch opcjach: wstapienie do wojska badz slub z obywatelka USA, obie opcje moglbym w pewien sposob rozwarzyc jesli ktos mi je rozwinie, jednakze wolalbym uslyszec jeszcze inne wyjscie. Mam 21 lat. pozdrawiam.
sly6 Napisano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2012 Moze Cie zatrudnic jakis armator amerykanski ale czy takiego znajdziesz to inna sprawa ,wtedy moze cos by wyszlo ze sponsorowania pracowniczego kolejna droga to loteria wizowa ale zgloszen juz nie ma i nalezy czekac na wrzesien czy tez pazdziernika 2012 -bo moze cos bedzie znow.jesli prawo sie nie zmieni Sluzba -nie kwalifikujesz sie z tej racji ze nie masz GC-staly pobyt a jak dobra kolezanka i bedzie slub z milosci to takie masz wyjscie ze stalym pobytem ale jak wyjdzie na rozmowie ze wykorzystales wize turystyczna to takiego celu to bedziesz miec ale wyjazd szybki z USA.. poczytaj troche forum ,dzial emigracja oraz zielona karta o slubie i co moze byc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.