Janusz80 Napisano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2012 Witam , proszę powiedzcie czy jeśli moja siostra zda obywatelstwo w usa ( na razie ma zieloną kartę) to czy może złożyć papiery na mnie o zieloną kartę cokolwiek abym i ja mógł bym tam polecieć legalnie
sly6 Napisano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2012 Moze ale poczekasz sobie z 10-12 lat na takie cos-chyba ze zwieksza ilosc wiz wydawanych w tej kategorii wazne aby tez miala odpowiedni dochod.. a jak nie masz zony-dzieci a beda w miedzyczasie to tez beda mogly poleciec ale wtedy nalezy o tym poinformowac urzad
Janusz80 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2012 pytam sie bo chciałem sie upewnić jak to z tym jest bo to jest tak jej mąż pojechał tam zdał obywatelstwo musiał siedzieć 5 lat na zielonej karcie i teraz ona ma zieloną kartę i ponoć ze musi przez przynajmniej 3 lata siedzieć tam i pracować( posiadać odpowiedni dochód) aby modź zdawać obywatelstwo a jak już zda to ponoć ze może wystawić papiery na mnie o zieloną kartę
sly6 Napisano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2012 tutaj masz opisane co sie sklada itd http://forum.usa.info.pl/topic/15995-sponsorowanie-rodzinne-%26-8211%3B-procedura-nvcambasada/ jedynie czas sie zmienia u Ciebie to bedzie dlugoo...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.