karina Napisano 3 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2005 Aha, a kazda minuta ponad stan ( czyli wiecej niz masz w planie ) to koszt okolo 40 centow, a nawet wiecej.
moto rafik Napisano 4 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2005 a czy w komorkach w stanach jest naliczanie sekundowe czy jest mozliwośa wysy3ania MMS czyli zdiea do polski jak drogi jast GPRS np. chce pod3aczya laptop pod komóre. :wink:
SantaCruz_CA Napisano 4 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2005 zalezy na jak dlugo jedziesz. najlepiej kupic pre-paid'a na miejscu. ja bylem w usa 3 razy i zabieralem komorke idei z polski - zupelnie sie nie oplacalo (tzn mi sie oplacalo, bo bylem tam na krotko) - polaczenia dla "zagranicznych" sa mega drogie. praktycznie kazda siec bierze $1 za minute polaczenia wewnatrz usa (nawet lokalne), smsy nie za drogie, ale najwazniejsze, ze dochodza do polski (a komorek amerykanskich nie dochodza), ale za to nie da sie wysylac do abonentow sieci amerykanskich. a co do mmsow - probowalem wysylac zdjecia, ale sie nie dalo... nie wiem czemu... a w europie nie mialem z tym najmniejszych problemow (np we wloszech)... nie warto z polskiej komorki dzwonic do polski - bo to koszt od 7 do 11 zlotych za minute - lepiej kupic miedzynarodowa karte telefoniczna i zadzwonic z budki (za $5 np 2h do polski).
SantaCruz_CA Napisano 4 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2005 a czy w komorkach w stanach jest naliczanie sekundoweczy jest mozliwośa wysy3ania MMS czyli zdiea do polski jak drogi jast GPRS np. chce pod3aczya laptop pod komóre. :wink: sekundowego naliczania nie ma gprs z tego co wiem jest dosc drogi szczegoly sprawdz u swojego operatora albo na idea.pl - w koncu oni praktycznie wszyscy maja prawie te same ceny i reguly w roamingu...
diorella Napisano 9 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2005 mam telefon z polski trzy zakresowy bez sim loka kupilam w cingular karte sim i doladowanie pre paid tak jak nasz tak tak tylko trzeba pamietac o tym ze placi sie i za rozmowe i za to ze ktos do ciebie dzwoni czyli jak odbirzesz tez placisz w tej sieci jest 10 centow za poloczenie 5 centow za sms jezeli dzwoni ktos z innego regionu 25 centow ale sms zawsze 5 centow nawet jak wysyulasz do polski . karty sa 10 20 50 dolarow
bunny Napisano 9 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2005 a gdzie kupilas karte sim? i ile kosztowala i czy byly w tym pieniadze na rozmowy?
diorella Napisano 10 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2005 W Cingular to jest taka siec telefoniczna w USA sama karta kosztowala $20 i nic na rozmowy dopiero dokupilam do tego pre-paid i sa do wyboru za 10 20 50
bunny Napisano 10 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2005 ok dzieki za info, myslalam ze moze mozna kupic karte sim w circuitcity czy czyms takim no ale nic, trzeba bedzie poszukac cingular
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.