moriquendi Napisano 16 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2012 Hej, mam problem z wybraniem typu wizy. Na wakację chcę pojechać na 2-3 tygodnie do USA, podczas których mam zamiar uczestniczyć w World Wide Developer Conference (WWDC) organizowanej przez Apple. Zastanawiam się, czy kwalifikuję się wtedy do wizy B1, bo mam zamiar uczestniczyć w konferencjach naukowych. Jednak zaznaczam, że to nie jest "wyjazd służbowy". Jestem uczniem, nigdzie nie pracuję, a wszelkie koszty będę ponosił osobiście. Dodatkowo, w tym momencie nie jestem w stanie udowodnić, że faktycznie jadę na tą konferencję, bo nie mam jeszcze biletu na nią.
sly6 Napisano 16 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2012 to jak juz bedziesz miec cos na b1 to wtedy aplikuj o ta wize.. a jak nie to pozostaje wiza turystyczna b2.
pacio177 Napisano 16 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2012 a uwazasz ze ot tak sobie załatwisz bilet na ta konferencje ?
moriquendi Napisano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 16 Lutego 2012 Od tak to nie... $1600 na koncie, sprawdzanie każdego dnia,przez cały marzec, co godzinę czy bilety są już w sprzedaży i odrobina szczęścia żeby kupić bilet zanim zabraknie miejsc... Ale jak inni mogą, to czemu nie ja?
pacio177 Napisano 17 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2012 nie tak pytam bo myslałem ze wstep tam jest tylko dla scisle okreslonej grupy :dziennikarze , ludzie ze srodowiska apple itp
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.