Alina19 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2012 Tak, napisano że bez... ale nam udało się dogadać z pracodawcem, on sam znajdzie nam pokój. W ogóle w Lake dużo mieszkań do wynajęcia... bardzo dużo studentów przyjeza. Ceny są od 75USD za tydzień..
magdausa Napisano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2012 Mogłabyś mi napisać gdzie widziałaś takie ogłoszenia? Bo ja znalazłam tylko takie od 100 za tydzień a przekopałam sie juz chyba przez wszystkie możliwe strony internetowe z ogłoszeniami.
Alina19 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2012 studentconnection.tripod.com Tu znajdżiesz wszystkie odpowedżi. A dlaczego tak pożno jedziesz? Cięszko będzie znalazc 2 pracu.
magdausa Napisano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2012 Tak mi hotel wystawił umowę. A co do drugiej pracy to mam nadzieję że jednak uda mi się coś znaleźć. Byłaś już wcześniej w Lake george?
Alina19 Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 Mój chlopak był. Będzie trudno znalezć, naprawde. Bo studentów przyjeza więcej niż liczba ofert pracy. Najwięcej z Rosji i Kazachstanu.
magdausa Napisano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 Ja byłam w Saratodze. Też było dużo studentów ale nie było problemu ze znalezieniem pracy.
Pabl0 Napisano 10 Maja 2012 Zgłoś Napisano 10 Maja 2012 Też wybieram się do Lake George, ale dopiero 11 Czerwca mam wylot z Polski. Z tego co wiem mam zakwaterowanie od pracodawcy jakieś. Też będe szukał drugiej pracy ale potwierdziłaś moje obawy, bo ta wioska jest bardzo mała a skoro tylu studentów przyjeżdża, to może być ciężko
jAr3k Napisano 14 Maja 2012 Zgłoś Napisano 14 Maja 2012 Hej, ja z dwójką moich znajomych również lecimy w tym roku do Lake George (praca w Fort William Resort). Czy wiecie może jak znaleźć tam jakieś tanie noclegi? To w sumie nasz pierwszy wylot na work&travel i nie mamy zielonego pojęcia jak się za to zabrać Szukałem już trochę w internecie (od pracodawcy dostaliśmy tylko 3 kontakty z czego 2 nie odpowiadają a trzeci w tym roku nie wynajmuje pokojów) ale udaje mi się znaleźć same motele powyżej 100$ dziennie (dla trzech osó! Wychodzi więc grubo ponad stówa tygodniowo od osoby, a słyszałem że można znaleźć coś taniej? Czy może ma ktoś z Was jakieś namiary na coś tańszego? Chętnie dołączymy się do zrzutki na jakieś większe mieszkanko lub coś w ten deseń
jAr3k Napisano 21 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Wybiera się może ktoś z Was do Lake George i w te wakacje? :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.