Armani12 Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 A mnie ciekawi co jak jestem teraz za granica? To jak mialbym te wszystkie dokumenty uzyskac? Wracac szybko do polski? Np. 1/2 maja widze ze udalo mi sie wylosowac zielona karte, to czy da sie te dokumenty uzyskac 'przez kogos' albo 'zdalnie' np. w polskiej ambasadzie?
sly6 Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 Armani to zalezy gdzie jestes oraz kto by Ci w tym pomagal wiele dokumentow da sie zalatwic przez kogos ale nalezy znac taka osobe,wiedziec jak kto zrobic i do dziela i lepiej to zrobic przez kogos :)szybciej,taniej
Armani12 Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 Wiec ja jestem teraz w Pekinie, a pomoc by mi mogla rodzina w Polsce? Dodam ze w czasie rejstracji podalem polski adres pocztowy (czyli wszsytkie dokumenty by szly na ten polski adress). Wiec dalo by sie zalatwic to przez rodzine?
sly6 Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 ja nawet to moge zalatwic a nie nawet rodzina sa takie dokumenty ze rodzenstwo,rodzice moga to latwo zalatwic a sa takie ze bez pewnych upowaznien nic nie wyjdzie idz do USC,do Sadu teraz i sie spytaj co nalezy miec aby miec np akt urodzenia ..
Armani12 Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 Bylo by swietnie jakbys Ty mogl mi to zalatwic. Jak juz pisalem, jestem w Pekinie wiec ja nie moge nigdzie isc. A narazie problemu rodzinie robic nie chce bo nawet nie wiadomo czy dobrze wypelnilem wniosek. Po prostu ciekaw tego bylem i nadal jestem.
sly6 Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 jak cos masz w Lublinie ,jak np akta urodzenia to no problem
Armani12 Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 Hehe. Tam to moze by sie tylko jakies zdjecia z dziecinstwa znalazly. No to teraz czekac na 1/2 Maja... Zycze wszystkim powodzenia!
Radek38 Napisano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 Słuchajcie, szybkie pytanie. Przeszukałem resztę forum i nie znalazłem odpowiedzi. Na stronie amabasady jest napisane, że po wylosowaniu należy wypełnić wniosek DSP-122 i DS-230 (I i II część), a resztę wymaganych dokumentów dopiero na rozmowę z konsulem. Natomiast na stronie amabasady jest tylko link do formularza DS-230 (http://photos.state.gov/libraries/poland/275705/cons_iv/DS230_PartI_amp_II.pdf). Czy to oznacza, że DSP-122 teoretycznie powinien przyjść do mnie pocztą? W takiej sytuacji czy DS-230 też przyjdzie w tej formie? Dzięki za odpowiedź
sly6 Napisano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 Radek a umiesz szukac w google? tam znajdziesz ten 2 dokument jak wyglada I teraz moze zaczekaj na 1 maja i bedzie napisane na stronie czy zostales wylosowany i co bedzie dalej bo ja Ci moge powiedziec jak bylo w dv 2011 ze przyszly papiery z Kentucky a wiec formularze ale jak kto bedzie w dv 2013 to sie okaze po 1 maja zaraz..
zyggy Napisano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2012 Nie ma badań lekarskich już w Poznaniu, w pdf nie ma a na stronie jest? Bo jak bym został wylosowany to bym miał 5 minut na piechote do przychodni na serbskiej:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.