LeXin Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 Witam! Jako, że wizę już mam, powoli zaczynam się przygotowywać do pobytu. Jedną z ważniejszych rzeczy będzie internet. Wiem, że często można się podłączyć do WiFi w mieście, np. w McDonald's-ie, ale też nie zawsze. Szukałem w internecie ofert i chyba najlepszą jaką znalazłem, była oferta Monthly 4G od T-Mobile. Co myślicie o tej opcji: http://www.walmart.com/ip/Tmobile-30-Wireless-Airtime-Card/15443357? Czy ta oferta będzie działała z SGS II? Jeśli nie, to czy znacie jakieś inne oferty? Z góry dziękuję
tapeta999 Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 The $30 Unlimited Web & Text with 100 min talk plan works only with T-Mobile Phones purchased from a Walmart store or from Walmart.com.
LeXin Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 Dziękuję za odpowiedź. Szkoda, ale ktoś może zna inna ofertę?
Big Napisano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 Tak, ja znam i tez potrzebuje do SGS2 . http://www.mysimplemobile.com/index.aspx Ale, jak na razie, widze jeden problem - jak fizycznie odebrac ten SIM - bo do PL tego nikt nie wysle, a chcialbym miec od razu po przyjezdzcie. Innym problemem jest czestotliwosc tej sieci - 4G nie bedzie dzialac na PL telefonie, a nie wiem jak z 3G lub chocby EDGE...
jkb Napisano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 To akurat nie jest prawda. Mam dokładnie ten plan aktywowany - $30 Unlimited Web & Text with 100 min talk - i działa to na dowolnym telefonie bez simlocka. Masz tam 5Gb danych w pakiecie. Nie musisz też nic kupować w walmarcie. Musisz ze strony t-mobile.com zamówić pakiet aktywacyjny SIM-card: http://prepaid-phones.t-mobile.com/prepaid-phone/T-Mobile-Prepaid-SIM-Activation-Kit za $1.99 + shipping. Zamawiasz, dostajesz w pakiecie kartę sim i kod aktywacyjny. Teraz tak, najważniejsze, to aktywacja przez web. Ani przez telefon, ani osobiście nie możesz tego planu aktywować, bo albo nie będą wiedzieć o co chodzi, albo dadzą Ci pakiet za $30 1500 minut bez danych. Tylko przez internet ten plan będzie dostępny do wyboru. Po aktywacji i opłaceniu pierwszych $30, możesz korzystać z telefonu z nowozakupioną kartą SIM. Jeżeli zmienisz ten plan na inny, nie będziesz mógł do niego wrócić chyba, że zmiana nastąpiła z winy pracownika T-Mobile (przechodziłem przez to osobiście więc wiem, jest to jedyny warunek do zmiany taryfy z powrotem). W przeciwnym wypadku cała zabawa od nowa. Pozdrawiam i powodzenia życzę
LeXin Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2012 Świetna strona, dzięki bardzo. http://www.mysimplemobile.com/plans-40-unlimited.aspx - tutaj masz zwykłe 3G, także myślę, że problemu nie będzie
Big Napisano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2012 Świetna strona, dzięki bardzo. Nie ma za co . tutaj masz zwykłe 3G, także myślę, że problemu nie będzie Phones with 1700/2100 AWS band work on our 3G network Dla mnie bedzie, bo Samsung Galaxy 2 nie pracuje na takich czestotliwosciach... No, chyba ze sie myle.
Big Napisano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2012 Z jakiegos powodu nie moge wyedytowac swojego postu, wiec napisze, ze chyba SGS2 dziala na czestotliwosci 2100, wiec powinno byc OK.
Big Napisano 14 Września 2012 Zgłoś Napisano 14 Września 2012 Po przeczytaniu opinii w internecie o Simplemobile, zdecydowalem sie nie skorzystac z ich uslug. Na lotnisku prawie kupilem karte T-mobile, ale dziwne wydalo mnie sie to, ze w cenie bylo tylko 200MB danych, wiec postanowilem poczekac. W drodze z lotniska, podjechalem pod salon T-mobile i jakie bylo moje zdziwienie, gdy tam okazalo sie, ze w tej samej cenie (70-80$), co na lotnisku (jak to moze tak dzialac?!), dostane Unlimited Text & Talk & High Speed Internet bez limitu! Do tego doplacilem 10 czy 15 dolarow i mialem nielimitowane polaczenia na nr stacjonarne w prawie calym swiecie. To akurat bylo bez sensu, bo malo kto z moich znajomych uzywa stacjonarnego telefonu, no, ale bylo, tak na wszelki wypadek. Tak wiec, ja polecam T-mobile - nigdy zadnych problemow z zasiegiem, etc.
jkb Napisano 14 Września 2012 Zgłoś Napisano 14 Września 2012 No widzisz. Wszystko również zależy od tego, z czego korzystasz. Np. ja do dzwonienia używam wyłącznie google voice, więc ten plan za 30 dolców jest dla mnie optymalny. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.