Toskania Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Witam!!! Moje gratulacje dla wszystkich, którzy już są po zabiegu. Mam pytanie. Wybieram się na rozmowę w połowie kwietnia wraz z pięcio osobową rodzinką. Czytam na forum, że łatwo przechodzą osoby pojedyńcze oraz pary małżeńskie, ale nie wiem jak jest z rodzinami. Czy także jest tak łatwo, czy bardziej trzepią? Mam możliwość zdobycia zatrudnienia w USA, ale nie wiem jak ma wyglądać dokument, który będzie wystawiał pracodawca. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji. Jeszcze czekam na odpowiedź prawnika w Stanach. Może ktoś z Was będzie wiedział coś na ten temat. Pozdrawienia Jest tak samo łatwo - u nas (rodzina 4 osobowa) rozmowa z panią konsul trwała około 5 minut, przy czym większość czasu zabrało jej wklepywanie danych do komputera, a - jak pisałam wcześniej - ani nie mamy nikogo w Stanach, ani nigdy wcześniej w US nie byliśmy.
karo91 Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Czesc Jestem nowy na tym forum ale od dluzszego czasu sledze wypowiedzi innych na temat DV-2013. Mozna sie tu dowiedziec wiele ciekawych informacji. Otoz moj problem jest taki ze mam rozmowe na kwiecien, ale nie dostalem potwierdzenia emailem. O tym ze mam rozmowe wiem poniewaz sprawdzilem to na glownej stronie tam gdzie byla informacja ze wylosowalem (pod moim case number) . Na rozmowe trzeba zabrac "Selectee notification letter which you received from KCC" tak pisze w instrukciach na stronie http://www.travel.state.gov/visa/visa_4761.html czy to znaczy ze musze dostac ten email zeby go zabrac na rozmowe. Co mam teraz zrobic? Dzwonilem do Warszawy do Ambasady a oni powiedzieli ze jest jeszcze czas na otrzymanie emaila. Dodam ze rozmowe mam w pierszym tygodniu kwietnia. Czy ktos z was wie ze ma rozmowe a nie dostal emaila. Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi.
Kriss333 Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Cześć karo91 Logujesz się na stronie i sprawdzasz swój status: https://www.dvlottery.state.gov/ESC/ Tą stronę drukujesz. Narazie
Tim Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Czesc Jestem nowy na tym forum ale od dluzszego czasu sledze wypowiedzi innych na temat DV-2013. Mozna sie tu dowiedziec wiele ciekawych informacji. Otoz moj problem jest taki ze mam rozmowe na kwiecien, ale nie dostalem potwierdzenia emailem. O tym ze mam rozmowe wiem poniewaz sprawdzilem to na glownej stronie tam gdzie byla informacja ze wylosowalem (pod moim case number) . Na rozmowe trzeba zabrac "Selectee notification letter which you received from KCC" tak pisze w instrukciach na stronie http://www.travel.st.../visa_4761.html czy to znaczy ze musze dostac ten email zeby go zabrac na rozmowe. Co mam teraz zrobic? Dzwonilem do Warszawy do Ambasady a oni powiedzieli ze jest jeszcze czas na otrzymanie emaila. Dodam ze rozmowe mam w pierszym tygodniu kwietnia. Czy ktos z was wie ze ma rozmowe a nie dostal emaila. Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi. Witaj Na pewno nie chodzi o maila z KCC bo jego treść (poniżej) zupełnie nic nie wnosi. Chodzi o posiadanie podczas interview wydruku z case number i kodem kreskowym który wysyłałeś z dokumentami do KCC. Od: < noreply@state.gov > Data: XX XXX 2013 XX:XX:XX CET Do: <XXXXXXXXXXX> Temat: Required Entry Status Check for DV Submission XXXXXXXXXXX - nazwisko imię You have received this email notification to inform you that you have updates available at http: // www.dvlottery.state.gov/ESC . Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.
marika Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Witajcie, małe pytanko- piszecie, że dzwoniliście do ambasady i "ktoś tam coś powiedział", jak Wam się udaje tam dodzwonić, bo ja od prawie tygodnia próbuje, ale cały czas zajęte (oczywiście w przepisowych godzinach). Czy jest jakaś pora, że są szanse się dodzwonić?
dudek0502 Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Witajcie, małe pytanko- piszecie, że dzwoniliście do ambasady i "ktoś tam coś powiedział", jak Wam się udaje tam dodzwonić, bo ja od prawie tygodnia próbuje, ale cały czas zajęte (oczywiście w przepisowych godzinach). Czy jest jakaś pora, że są szanse się dodzwonić? miałem to samo i wisiałem na słuchawce do skutku
Shonato Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Witam, mam pytanie czy te GSS to to samo co ustraveldocs? Gdy sie tam loguje(wprowadzilem dane paszportu, ID sprawy: 2013EU....) lecz na ekranie głównym pokazuje Brak wyznaczonych spotkań. Takowe zaplanowane jest już niebawem..
Justi_87 Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 A w tej tabelce po lewej stronie (niebieskiej) wybrales opcje "wyznacz miejsce odbioru dokumentow" ?
jaroamg Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 Czy ktoś już wie jak dokonać opłaty dodatkowej tej 165 $ nie mając w Stanach nikogo i przed wyjazdem do USA? Wydaje mi się, ze naszą kartą VISA można to zapłacić??? A jak nie to jak?
terrorystka Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 Nie trzeba tego robic przed wyjazdem. po wyladowaniu w usa czym predzej kierujesz sie do jakiegokolwiek banku mowiac zemusisz wplacic kase na konto xxx, z nazwa przelewu yyy. Tak mi powiedziano w ambasadzie i dokladnie tak zamierzam zrobic.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.