Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!!

Moje gratulacje dla wszystkich, którzy już są po zabiegu.

Mam pytanie. Wybieram się na rozmowę w połowie kwietnia wraz z pięcio osobową rodzinką. Czytam na forum, że łatwo przechodzą osoby pojedyńcze oraz pary małżeńskie, ale nie wiem jak jest z rodzinami. Czy także jest tak łatwo, czy bardziej trzepią?

Mam możliwość zdobycia zatrudnienia w USA, ale nie wiem jak ma wyglądać dokument, który będzie wystawiał pracodawca. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji. Jeszcze czekam na odpowiedź prawnika w Stanach.

Może ktoś z Was będzie wiedział coś na ten temat.

Pozdrawienia

Jest tak samo łatwo - u nas (rodzina 4 osobowa) rozmowa z panią konsul trwała około 5 minut, przy czym większość czasu zabrało jej wklepywanie danych do komputera, a - jak pisałam wcześniej - ani nie mamy nikogo w Stanach, ani nigdy wcześniej w US nie byliśmy.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czesc

Jestem nowy na tym forum ale od dluzszego czasu sledze wypowiedzi innych na temat DV-2013. Mozna sie tu dowiedziec wiele ciekawych informacji. Otoz moj problem jest taki ze mam rozmowe na kwiecien, ale nie dostalem potwierdzenia emailem. O tym ze mam rozmowe wiem poniewaz sprawdzilem to na glownej stronie tam gdzie byla informacja ze wylosowalem (pod moim case number) .

Na rozmowe trzeba zabrac "Selectee notification letter which you received from KCC" tak pisze w instrukciach na stronie http://www.travel.state.gov/visa/visa_4761.html

czy to znaczy ze musze dostac ten email zeby go zabrac na rozmowe. Co mam teraz zrobic? Dzwonilem do Warszawy do Ambasady a oni powiedzieli ze jest jeszcze czas na otrzymanie emaila. Dodam ze rozmowe mam w pierszym tygodniu kwietnia.

Czy ktos z was wie ze ma rozmowe a nie dostal emaila.

Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi.

Napisano

Czesc

Jestem nowy na tym forum ale od dluzszego czasu sledze wypowiedzi innych na temat DV-2013. Mozna sie tu dowiedziec wiele ciekawych informacji. Otoz moj problem jest taki ze mam rozmowe na kwiecien, ale nie dostalem potwierdzenia emailem. O tym ze mam rozmowe wiem poniewaz sprawdzilem to na glownej stronie tam gdzie byla informacja ze wylosowalem (pod moim case number) .

Na rozmowe trzeba zabrac "Selectee notification letter which you received from KCC" tak pisze w instrukciach na stronie http://www.travel.st.../visa_4761.html

czy to znaczy ze musze dostac ten email zeby go zabrac na rozmowe. Co mam teraz zrobic? Dzwonilem do Warszawy do Ambasady a oni powiedzieli ze jest jeszcze czas na otrzymanie emaila. Dodam ze rozmowe mam w pierszym tygodniu kwietnia.

Czy ktos z was wie ze ma rozmowe a nie dostal emaila.

Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi.

Witaj

Na pewno nie chodzi o maila z KCC bo jego treść (poniżej) zupełnie nic nie wnosi. Chodzi o posiadanie podczas interview wydruku z case number i kodem kreskowym który wysyłałeś z dokumentami do KCC.

Od:
<
>

Data:
XX XXX 2013 XX:XX:XX CET

Do:
<XXXXXXXXXXX>

Temat:
Required Entry Status Check for DV Submission

XXXXXXXXXXX - nazwisko imię

You have received this email notification to inform you that you have updates available at http: //
. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.

Napisano

Witajcie, małe pytanko- piszecie, że dzwoniliście do ambasady i "ktoś tam coś powiedział", jak Wam się udaje tam dodzwonić, bo ja od prawie tygodnia próbuje, ale cały czas zajęte (oczywiście w przepisowych godzinach). Czy jest jakaś pora, że są szanse się dodzwonić?

Napisano

Witajcie, małe pytanko- piszecie, że dzwoniliście do ambasady i "ktoś tam coś powiedział", jak Wam się udaje tam dodzwonić, bo ja od prawie tygodnia próbuje, ale cały czas zajęte (oczywiście w przepisowych godzinach). Czy jest jakaś pora, że są szanse się dodzwonić?

miałem to samo i wisiałem na słuchawce do skutku

Napisano

Witam, mam pytanie czy te GSS to to samo co ustraveldocs? Gdy sie tam loguje(wprowadzilem dane paszportu, ID sprawy: 2013EU....) lecz na ekranie głównym pokazuje Brak wyznaczonych spotkań. Takowe zaplanowane jest już niebawem..

Napisano

Czy ktoś już wie jak dokonać opłaty dodatkowej tej 165 $ nie mając w Stanach nikogo i przed wyjazdem do USA?

Wydaje mi się, ze naszą kartą VISA można to zapłacić???

A jak nie to jak?

Napisano

Nie trzeba tego robic przed wyjazdem. po wyladowaniu w usa czym predzej kierujesz sie do jakiegokolwiek banku mowiac zemusisz wplacic kase na konto xxx, z nazwa przelewu yyy. Tak mi powiedziano w ambasadzie i dokladnie tak zamierzam zrobic.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...