rileystavros Napisano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2012 Jak, bez korzystania z agencji typu W&T, znaleźć pracodawcę w USA, który byłby skłonny do sponsorowania wizy H1B itp? Może są jakieś adresy stron?
drevil Napisano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2012 Od razu Cię uprzedzę, że znalezienie pracy na H1B jest obecnie trudne. Jakiś czas temu starałem się o pracę w Microsoft, rozmawiałem przez telefon z ich rekruterką. Od razu powiedziała, że potencjalnym miejscem pracy będzie Dania. Spytałem się, czemu nie USA, odpowiedziała, że większości obcokrajowców, których chcieliby zatrudnić nie są w stanie załatwić wizy, a kandydatów z państw UE zatrudniają właśnie w Danii. Poza tym "rynek" kandydatów na H1B jest opanowany przez przybyszów z Indii.
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2012 prosze kolejnym razem nie pisac 2 takich samych tematow,1 starczy.
Rademedes Napisano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2012 Mozesz sobie zalozyc konta na takich serwisach jak www.monster.com i www.linkedin.com. Czasem zdarza sie, ze wysylaja oferty pracy dla osob, ktore potrzebuja sponsorowania H1-B. Ostatnio zdarza mi sie dostac conajmniej dwie w miesiacu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.