wheelbuilder Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 Witajcie. Jak w temacie. Dysponuję 13tyś zł(na dzisiaj to około 3,8 tyś $). i nie mam pojęcia na jak długi urlop mogę sobie pozwolić. Bilet w dwie strony z lądowaniem w Nowym jorku to 2,8tyś zł. Nie biorę pod uwągę Lufthansy bo raz do Frankfurtu daleko dwa euro trochę drogie. Przez Lufthanse czy to do Miami czy do NYC cena w dwie strony to około 750euro więc i tak mnie drożej wyjdzie. Chciałem polecieć do NYC. Teraz czekam na Wasze propozycje na co starczy mi by zwiedzić. A cały problem leży w tym, że najbardziej zależy mi na Key West'cie na Florydzie i Nowym Yorku. Czy da się to jakoś połączyć i czy nie jest to chory pomysł aby tak oddalone miejsca zwiedzić za jednym razem i zmieścić się w kwocie 3tyś $ ? Może macie propozycje innych ciekawych miejsc ? Zaznaczam, że jednak te dwa miejsca muszę odwiedzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gutmiko Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 Zrób tak : kup bilet Nowy Jork - Europa w dwie strony za ok 2 500zl. A Nowy Jork -Miami kup osobno to koszt ok 200 $ , tyle płaciłem w zeszlym roku. Z Miami do Key West dojedziesz autobusem w 3 godz Link to comment Share on other sites More sharing options...
wheelbuilder Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 OK. Z MIami-Key West to si e nie martwię. Za 200$ z NYC-Miami też fajnie. Sugerujesz jakieś inne połączenie niż z Warszawy LOTem ? Chyba taniej z Frankfurtu mnie nie wyjdzie teraz. Czy to ma prawo się udać-finansowo czy się zmieszczę i na ile dni żeby zwiedzić NYC, Florida Keys i Miami ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grodek Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Kolego, nie tylko Luftwaffe lata na Florydę. W ubiegłym roku spędzałem tam wakacje i również wracając zahaczyłem od NYC zeby odwiedzić rodzinę. Bilety kupiłem w Air France jako "open jaw", czyli powrót z innego miejsca. Trochę to zawile brzmi, ale wyglądało to tak: Podróż "TAM" - W-wa - Miami (z przesiadką w Paryżu). Podróż "Z POWROTEM" - NYC - W-wa (również przez Paryż). Z Tampy do NYC leciałem liniami JetBlue i zapłaciłem ok. 400$/4 osoby. Bilety w Air France to wydatek ok. 2200 - 2500zł (w zależności od tego czy trafisz na promocję) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.