WojtekPL Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Mam takie pytanko: Chce mojej dziewczynie przeslac mp3 playera, zapakowalem go do nieoryginalnego opakowania. Czy od tego trza bedze jakies clo zaplacic czy moge isc po prostu do US Post Office i nadac do Polski? Paczka bedzie otwierana przez celnikow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiola Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Raczej prześwietlana i zalezy jak to wyślesz. Kilkakrotnie wysyłałam paczkę, ale jako list brzmi to absurdalnie, ale jest wiele taniej. Przy paczce wypelniasz tez dosc skomplikowany druk brrr :roll: i wyceniasz zawartość....zrezgnowalam z tego, moje przesylki nie byly wartosciowe i po prostu ryzykowalam dojdą lub nie. Doszły wszystkie. Pozdrawiam. :ups: przepraszam, wysyłałam je do USA a nie z... :oops: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga26 Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Hej no wiec mozesz spokojnie isc na pocztę i wysłać ta paczkę a gdyby ktoś pytał to powiesz, że musisz jej go odesłac bo zapomniała;) Ja wysyłałam w ubiegłym roku paczką zwykła aparat cyfrowy z USA do POlski ale o wiele taniej bylo wysłać nie jako lotniczą tylko droga morską...jedyny minus to, iż paczka dotarła dopiero po ok 2 miesiącach:) Pozdrawiam serdecznie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekolodziej Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Wyslij paczka i napisz na deklaracji ze sprzet jest zepsuty i wartosc tak 20$ i powinno przejsc przez clo u nas a paczka na pewno dojdzie gorzej w druga strone pl-usa. Ja w ten sposob dostalem telefon 2 dni temu. ricon Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Jesli chodzi o ceny w kazdym wiekszym miescie jest jakas polska dzielnica czy tam ulica, tam maja te agencje od wszystkiego od biletow do jakis dziwnych [beeep], ale wysylaja tam tyez paczki i jest sporo taniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meya Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Majka, skad masz takie info? Paczke do Polski lepiej ubezpieczyc (ok.$2), bo mnie juz dwa razy przesylka przepadla bez wiesci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Sama tak wysylalam i porownywalam z cenami na poczcie. Zreszta z tego co pamietam tez mozna sobie ubezpieczyc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meya Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Jesli chodzi o ceny w kazdym wiekszym miescie jest jakas polska dzielnica czy tam ulica, tam maja te agencje od wszystkiego Wlasnie niestety nie w kazdym... wiem o Chicago i NY, ale w jakich innych miastach na wschodnim wybrzezu maja takie agencje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagmarcia Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 Boston. Sama widzialam (i nawet polski sklep tam jest, w ktorym sprzedaja ogorki konserwowe "Krakus" oraz "Pania Domu" :smt040 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka Posted May 25, 2005 Report Share Posted May 25, 2005 trenton i Filadlfia tez ma. w Filadelfii nawet mieszkalam chwile w polskiej dzielnicy, ale szybko sie wynioslam (ale dalej jezdzilam tam chleb kupowac) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.