Qba_96 Napisano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2012 Chcę wyjechać z kolegą do stanów do jego siostry. Ja mam zieloną kartę a on ma problem, ponieważ odmówiono mu dwa razy wizy w Krakowie z powodu tego, że był karany (zawiasy na 3 lata) i zaznaczył to na formularzu. Ma świeży paszport niemiecki i jest zameldowany w Niemczech. Chce wyjechać turystycznie do 3 miesięcy. 1) Może mieć jakieś problemy na granicy? 2) Wypełniając ESTA jest tam pytanie "czy odmówiono kiedykolwiek wizy?"-co powinien zrobić w tym przypadku, napisać, że TAK czy może NIE ? pomóżcie!
kzielu Napisano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2012 Oczywiscie ze tak. Co niezrozumialego jest w tym pytaniu ? Jest jedna i ta sama osoba ktorej odmowiono wizy.
tapeta999 Napisano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2012 wpisując NIE może się spodziewać szybkiego powrotu z USA.
Qba_96 Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 1) A czy wszystkie dane z konsulatów typu Krakow, Wa-wa mają u siebie w komputerze np na granicy (nawet jeśli była odmowa wizy) ? 2) Jeżeli napisze prawdę, że mu odmówiono wizy i że był karany (już nie jest) to może mieć problemy na granicy bądź już z sama ESTA?
kzielu Napisano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 1. Tak 2. Na granicy to watpie, ale jest duza szansa ze ESTA zostanie declined.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.