Agulla Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Wczoraj właśnie przyleciałam do Kanady odziwo urzędnicy bezproblemowo mnie załatwili najpierw podeszłam do bramki, tam urzędnik kieruje do pomieszczenia gdzie pisze immigration, tam NIC mi nie sprawdzili. Ani ubezpieczenia, ani biletu. Wydrukował mi papier, wbił do paszportu i mam na rok pozwolenie Hej Justa!!!gratuluje !!chcialam zapytac czy mialas ze soba tylko ten POE letter od CIC i tylko to pokazalas na granicy czy przed wylotem dostalas welcome letter od IEC i tez go mialas ze soba? ja wciaz czekam na Welcome letter od IEC i moje konto na Kompass jes wciaz PENDING! pozdrawiam i Enjoy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megi2311 Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 a kiedy to zlozylas papiery,czy masz nadany numer sprawy? jakis masz kontakt z tym biurem? Cześć "sly6" wszystkie formalności załatwiłam w tydzień (na przełomie stycznia/początek lutego) z biurem do aplikacji, nie wypełniałam jej online. Biuro złożyło moje dokumenty od razu przy rozpoczęciu procesu wizowego (18 luty) i wysłali mi informacje o nadaniu numeru sprawy i kolejce do rozpatrzenia. Teraz czekam na sygnał od biura lub Ambasady kiedy mam wpłacać 150 CAD na ich konto Ambasady. Nie mogę sama zrobić tego wcześniej. Tak czekałam luty, marzec, w kwietniu zaczęłam czytać fora. Mam dobry kontakt z biurem, zawsze mi odpisują. Poprosiłam o wysłanie mi informacji o statusie sprawy. Dostałam załącznik z informacją - My IEC Application - Account Numer mam nadany, Application Status - Submitted, a dalej juz Pending. Poniżej mam tabelkę gdzie wszystkie dokumenty mam Locked czyli dobrze dodane, a przy Proof of payment - pending. Zapytałam biuro o numer sprawy, mają mi dzisiaj odpisać i go podać. Tyle wiem, biuro piszę mi że muszę czekać. Chciałabym to jakoś sprawdzać stąd moje pytanie, ale moje papiery mogły być złożone w formie papierowej, nie online, dlatego chyba nic nie mogę z tym zrobić. Z kolei oni i tak wszystko mają w systemie komputerowym, hmm, tylko że linka do sprawy MyCIC nie mam, a na stronie mogę znaleść jedynie informację o czasie rozpatrywania spraw - u mnie to może być 69 dni, hmm. Niecierpliwie się jak czytam tu informacje, że ludzie tak szybko dostają informacje o wyniku sprawy, a ja muszę czekać nie wiadomo ile. Załatwiam tą sprawę specjalnie przez biuro, żeby mieć pewność że wszystko będzie ok i szybko dostane decyzje, a tu się okazuje że muszę tak długo czekać, a do tego nic nie mogę sprawdzić , ani niczego się dowiedzieć. Może coś mi doradzisz:) Czytałam tutaj że numer sprawy a także czas wyjazdu (ja akurat chce wyjechać jak najszybciej) nie wpływa na szybkość decyzji, co tez mnie dziwi. Pozdrawiam cie serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Wczoraj właśnie przyleciałam do Kanady odziwo urzędnicy bezproblemowo mnie załatwili najpierw podeszłam do bramki, tam urzędnik kieruje do pomieszczenia gdzie pisze immigration, tam NIC mi nie sprawdzili. Ani ubezpieczenia, ani biletu. Wydrukował mi papier, wbił do paszportu i mam na rok pozwolenie Spoko gratulacje. Napisz proszę czy to ubezpieczenie w pzu to na rok? I bez problemu wbili Ci work permit na cały okres który chcesz zostać? I jeszcze pytanie w sprawie pracy. Zgłosiłaś się do biura w Polsce czy pracy szukałaś na własną rękę? Może możesz coś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMeM Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Megi2311 a można wiedzieć ile zapłaciłaś za to pośrednictwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megi2311 Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Megi2311 a można wiedzieć ile zapłaciłaś za to pośrednictwo? Hej, pierwsza rata 1500 zł, druga po dostaniu wizy 1500 zł, u nich wykupuje ubezpieczenie w wysokości 500 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justa56 Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Hej Justa!!!gratuluje !!chcialam zapytac czy mialas ze soba tylko ten POE letter od CIC i tylko to pokazalas na granicy czy przed wylotem dostalas welcome letter od IEC i tez go mialas ze soba? ja wciaz czekam na Welcome letter od IEC i moje konto na Kompass jes wciaz PENDING! pozdrawiam i Enjoy!!! Tak, miałam tylkoPOE letter, nic innego nie dostałam. Nie ma sensu na to czekać na welcome letter, nie wiem czy komukolwiek wyślą . Mają straszny bałagan w systemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justa56 Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Spoko gratulacje. Napisz proszę czy to ubezpieczenie w pzu to na rok? I bez problemu wbili Ci work permit na cały okres który chcesz zostać? I jeszcze pytanie w sprawie pracy. Zgłosiłaś się do biura w Polsce czy pracy szukałaś na własną rękę? Może możesz coś polecić? ubezpieczenie mam na rok, jakbym wykupiła na krócej i trafiłabym na wrednego urzędasa to mógłby mi skrócić mój pobyt. Bez żadnych problemów mi wbili wizę, dałam tylko ten list i żadnych pytań nie było. Jeśli chodzi o pracę to znajomi mi pomogli, nie korzystałam z żadnych biur pośrednictwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMeM Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Hej, pierwsza rata 1500 zł, druga po dostaniu wizy 1500 zł, u nich wykupuje ubezpieczenie w wysokości 500 zł No to ładnie zmarnowałaś 3000 złotych, ale to twoje pieniądze Ps. jak ktoś jeszcze nie wykupił ubezpieczenia, a szuka czegoś taniego i sprawdzonego niech zajrzy tutaj. Tylko 8 stron do przeczytania http://www.polcan.fo...e-iec,5179.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megi2311 Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 No to ładnie zmarnowałaś 3000 złotych, ale to twoje pieniądze Ps. jak ktoś jeszcze nie wykupił ubezpieczenia, a szuka czegoś taniego i sprawdzonego niech zajrzy tutaj. Tylko 8 stron do przeczytania http://www.polcan.fo...e-iec,5179.html Dlaczego piszesz, że zmarnowałam? Od razu oceniasz, będę miała wizę, ofertę pracy, zakwaterowanie, ubezpieczenie i możliwość załatwiania dalszych spraw na miejscu w biurze w Toronto. Myślę ze jest ok. Tak to moje pieniądze, jeśli chodzi o moje bezpieczeństwo wole zapłacić i mieć pewność że będzie dobrze. Jak już będę na miejscu, to wtedy napiszę opinię kto wyszedł na tym lepiej i chętnie polecę ludziom biuro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMeM Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Chodzi mi o to, że zapłaciłaś za rzeczy, które mogłaś spokojnie załatwić sama. Nie zdziw się z ofertą pracy szczególnie. Ta ich pomoc w znalezieniu pracy wygląda mniej więcej tak, że dostaniesz numery telefonów chamsko skopiowane z jednej strony i sobie dzwoń. No, ale może się mylę zobaczymy. Jest ktoś na tym forum z Rozwoju Zawodowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.