Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobra jestem w drugim etapie:d

narazie zaczelem od prostych rzeczy jak cv zdjecie czy letter.

Niech mi ktos powie jesli mam zaswiadczenie o nie karalnosci z dwoch roznych panstw(w sumie 3 A4 strony), to jak mam to zalaczyc?

Druga sprawa gdzie na CIC znajde work permit file number ktory trzeba zalaczyc do kompasu? nigdzie nie widze...

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

NR. 173

Data zlozenia aplikacji: 18 luty 2013

Data uiszczenia zaplaty: 19 luty 2013

Potwierdzenie zaplaty 19 luty 2013

Conditional Letter of Acceptance 24 luty 2013

MyCIC - zlozenie dokumentow 28 luty 2013

Prosba MyCIC o dodatkowe dokumenty 5 marzec 2013 - wysłanie proof of funds

Immigration Assesment Pending

Final Decision Approved Pending

takie info jak by ktoś się pytał ile na co się czeka

A tą prośbę o dodatkowe dokumenty dostałeś na maila tak? Czy na maila tylko info żeby zerknąć w my messages w myCIC?

Napisano

Otrzymalem z kompasu list ze jestem w drugim etapie.

Konto na CIC zalozylem miesiac temupodajac paszport i po odpowiedzi na pytania wskoczyla mi aplikacja o permit ale wazna jest tylko 60 dni wiec skasowalem i odpowiedzialem na pytania od nowa, wiec mam nowa aplikacje wazna 60 dni pokazal sie wykaz dokumentow czesc juz zalaczylem ale nie widze nigdzie w cic mojego profilu na mailu tez nic nie mam.

Napisano

Dobra jestem w drugim etapie:d

narazie zaczelem od prostych rzeczy jak cv zdjecie czy letter.

Niech mi ktos powie jesli mam zaswiadczenie o nie karalnosci z dwoch roznych panstw(w sumie 3 A4 strony), to jak mam to zalaczyc?

Druga sprawa gdzie na CIC znajde work permit file number ktory trzeba zalaczyc do kompasu? nigdzie nie widze...

Najlepiej zrób z tego 1 plik PDF i tak załącz. Co do tego numeru to jeżeli chodzi o application number to otrzymasz go po wypełnieniu dokumentów i wysłaniu aplikacji. Dostaniesz wiadomość.

Napisano

Najlepiej zrób z tego 1 plik PDF i tak załącz. Co do tego numeru to jeżeli chodzi o application number to otrzymasz go po wypełnieniu dokumentów i wysłaniu aplikacji. Dostaniesz wiadomość.

ok dzieki czyli work permit file number to po prostu numer aplikacii...

When you initiate your work permit application with CIC, you will be assigned a work permit file number. Please submit this number to your IEC-Kompass account. To do so, log on to your IEC-Kompass account and complete the CIC File Number form, which is available under the “My Profil” section. Failure to submit the CIC File Number to IEC-Kompass may result in a delay in processing your IEC application.

Napisano

A tą prośbę o dodatkowe dokumenty dostałeś na maila tak? Czy na maila tylko info żeby zerknąć w my messages w myCIC?

Na maila tylko info żeby zerknąć w my messages w myCIC - dokładnie

Napisano

co zrobic jak ładuje IMM1295 i wyswietla mi sie cos takiego?"" Your answer is incomplete. Provide the necessary information below to continue.

• Your document contains invalid entries. Please review your document and retry."" sprawdzilam po kilka razy i nie wiem co tam moze byc zle:(

Napisano

ok dzieki czyli work permit file number to po prostu numer aplikacii...

When you initiate your work permit application with CIC, you will be assigned a work permit file number. Please submit this number to your IEC-Kompass account. To do so, log on to your IEC-Kompass account and complete the CIC File Number form, which is available under the “My Profil” section. Failure to submit the CIC File Number to IEC-Kompass may result in a delay in processing your IEC application.

Tak jest. Dostaniesz ten numer w liście w pdf po wysłaniu aplikacji. Wtedy musisz go wpisać do kompasa.

co zrobic jak ładuje IMM1295 i wyswietla mi sie cos takiego?"" Your answer is incomplete. Provide the necessary information below to continue.

• Your document contains invalid entries. Please review your document and retry."" sprawdzilam po kilka razy i nie wiem co tam moze byc zle:(

A jakby to nie pomogło. U mnie było podobnie i udało się załączyć dopiero jak podałem, dokad pojadę. Niby przy working holiday to nie jest wymagane ale jak to wpisałem to dopiero mi przyjęło tego pdfa. Wiem, że u innych tak nie było i im normalnie przyjmował więc to pewnie nie jest pełne rozwiązanie problemu ale u mnie pomogło. Napisałem potem w letter of explanation, że wpisałem miejsce docelowe ale tylko ze względu na problemy techniczne i że może się okazać, że nie tam pojadę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...