Heather80 Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Mam pytanie odnośnie zakończenia 2 etapu czy wyciąg z konta o posiadanych środkach umieścić w Add Schedule 1 ? I czy ten wyciąg musi być przetłumaczony na j. angielski? I podobne pytanie jeżeli chodzi o zaświadczenie o niekaralności wiem że mamy im wysłać przetłumaczone ale też oryginał w takim razie te dwie strony mam umieścić w jednym pdfie czy może być oddzielnie ? I jeszcze jedno pytanie ja wszystkie 3 aplikacje zamieszczone przez nich tj. Imm1295 oraz te dwie o rodzinie wydrukowałem podpisałem wszędzie tam gdzie chcieli podpis i ze skanowałem z powrotem na kompa czy tak to należało zrobić czy w ogóle tego nie podpisywac bo już nie wiem sam ? W momencie gdy mnie poprosili o wyciąg z konta ( tak musi być po angielsku albo francusku), w MyCIC w liście dokumentów pojawiła sie nowa pozycja: 'Proof of Means of Financial Support' i tam to załadowałam, ale ponieważ Ty jeszcze tego nie masz, to załaduj do Optional documents. Tam było coś jeszcze innego poza Schedule 1. Ja bym tam to załadowała teraz, zeby nie tracić kolejnego tygodnia aż Cie o to sami poproszą. Zaświadczenie o niekaralności połącz w 1 pdf bo inaczej chyba nie będziesz w stanie załadować. Tych formularzy nie trzeba drukować i podpisywać ( poza 5707 bo ten się nie pozwala zapisać po wypełnieniu). Pózniej podpiszesz elektronicznie. Będziesz miał podpowiedzi. Jeśli juz wydrukowales i podpisales, to z pewnoscia tez bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 a jak podpisujecie już na końcu elektronicznie, to z polskimi znakami czy bez?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Dostałeś zaświadczenie z mbanku po angielsku ?? Jak wgl można z mbanku takie zaświadczenie otrzymać ?? Trzeba do nich dzwonić, czy można przez internet? Dodam, że nie otrzymuję comiesięcznych wyciągów z konta. Dzwoniłem do mbanku i nie ma możliwości wygenerowania takiego zaświadczenia po angielsku. Zostaje tłumacz przysięgły. Znaków tam jest niewiele więc wychodzi całkiem rozsądnie cenowo. Takie zaświadczenie możesz zamówić albo telefonicznie albo przez internet. W swoim koncie wchodzisz we wnioski i tam z list musisz wybrać zaświadczenie o saldzie czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gyarill Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Hey, wiecie może, czy możliwym jest, że chociaż się dostało WTN, to w pewnym momencie można zostać niedopuszczonym do jakiegoś etapu, bo limit miejsc został przekroczony? Czy to może jest tak, że każda osoba, która znalazła się w szczęśliwej 650tce nie musi się stresować wyścigiem? Martwię się trochę, bo nie dość, że mój numer w kolejce jest przed ostatni, to jeszcze w tej chwili mój adres korespondencyjny jest zagraniczny. Myślicie, że to stwarza jakiś problem? Z góry dzięki za pomoc i ewentualne uspokojenie żołądka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salas Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 W momencie gdy mnie poprosili o wyciąg z konta ( tak musi być po angielsku albo francusku), w MyCIC w liście dokumentów pojawiła sie nowa pozycja: 'Proof of Means of Financial Support' i tam to załadowałam, ale ponieważ Ty jeszcze tego nie masz, to załaduj do Optional documents. Tam było coś jeszcze innego poza Schedule 1. Ja bym tam to załadowała teraz, zeby nie tracić kolejnego tygodnia aż Cie o to sami poproszą. Zaświadczenie o niekaralności połącz w 1 pdf bo inaczej chyba nie będziesz w stanie załadować. Tych formularzy nie trzeba drukować i podpisywać ( poza 5707 bo ten się nie pozwala zapisać po wypełnieniu). Pózniej podpiszesz elektronicznie. Będziesz miał podpowiedzi. Jeśli juz wydrukowales i podpisales, to z pewnoscia tez bedzie ok. W dodatkowych dokumentach jest Schedule 1 i Letter of Explanation mi sie wydaje że ten wydruk z konta to bardziej już by pasował to tego pierwszego. Co do samego stanu konta to ma to być wyciąg z ostatnich 4ch miesięcy z równowartością 2500 $ kanadyjskich do tego jeszcze przetłumaczony przez przysięgłego tłumacza na j. angielski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 pomoże mi ktoś, co z tym podpisem na końcu ? Ma być z polskimi znakami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 juz nie trzeba nie da rady wpisać polskich, hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 W dodatkowych dokumentach jest Schedule 1 i Letter of Explanation mi sie wydaje że ten wydruk z konta to bardziej już by pasował to tego pierwszego. Co do samego stanu konta to ma to być wyciąg z ostatnich 4ch miesięcy z równowartością 2500 $ kanadyjskich do tego jeszcze przetłumaczony przez przysięgłego tłumacza na j. angielski? Nie musi chyba być z ostatnich 4 miesięcy. Ja mam stan na konkretny dzień i już. Musi być 2500 CAD i przetłumaczone przez przysięgłego na ang lub francuski. Nie jestem tylko pewien czy mam wysłac samo tłumaczenie czy razem z oryginałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aggi Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Jeśli chodzi o wyciąg z konta o posiadanie 2,500 CAD to: 1;jak rozmawlam z osoba z ambasady z warszawy to powiedziala ze nie trzeba go tłumaczyć na ang przez tłumacza przysięgłego 2; ja wysłałam oryginal po polsku, po czym sprawdzili wszystkie dokumenty i dostałam wiadomość, że mam jeszcze tylko dołączyć przetłumaczony przez tłumacza przysięgłego wyciąg o niekaralność (wcześniej załączyłam oryginał bo było tylko na jeden plik) ale przetłumaczonego wyciągu z konta nie kazali mi wysyłać... P.S Diverse dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
07listopad Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 witam. Jak długo czekaliście na prośbę o potwierdzenie posiadania środków? Ja wysłałam papiery 2 marca i jeszcze nic nie dostałam. Czy czeka ktoś dłużej niż ja? Ja wysłałam wszystko już chyba 26 lutego i nadal nie dostałam maila że mam dołączyć potwierdzenie z banku... Nie wiem o co może im chodzić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.