Salas Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 Nie musi chyba być z ostatnich 4 miesięcy. Ja mam stan na konkretny dzień i już. Musi być 2500 CAD i przetłumaczone przez przysięgłego na ang lub francuski. Nie jestem tylko pewien czy mam wysłac samo tłumaczenie czy razem z oryginałem? Rozumiem że może być to równowartość tych 2500 chyba nie musze mieć konta walutowego i posiadać tam środki w dolarach kanadyjskich ?
Diverse Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 Rozumiem że może być to równowartość tych 2500 chyba nie musze mieć konta walutowego i posiadać tam środki w dolarach kanadyjskich ? w PLN wystarczy
marciszewski Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 Wczoraj wieczorem wysłałam wszystkie dokumenty, a już dzisiaj rano przyszło wezwanie o przesłanie proof of funds. Nie ma tam nigdzie wzmianki, że musi być wyciąg z ostatnich 4-rech miesięcy. Nie wiem skąd taka informacja się wcześniej pojawiła :/ Jest natomiast: Please note: All documents must be in either English or French. Any documents not in English or French must be accompanied by a certified translation. Tak więc tłumaczenie wydaje się być jednak niezbędne.
Diverse Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 informacja jest przed uploadowaniem tego dokumentu(w tabeli) jak klikniesz znak zapytania
marciszewski Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 No rzeczywiście, jest tam :/ To co, ja mam im całą historię rachunku z 4 miesięcy wysłać ? Bo jak niby mam saldo na 4 miesiące wstecz wygenerować. Diverse - help !! Co Ty im wysłałeś ?
CjMaleo Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 Pierwszy etap za sobą,pytam odnośnie drugiego,w tym teście/ankiecie na CiC jest pytanie odnośnie Badań Medycznych (Medical Exam) ,co tam zaznaczyliście?? czy mieliście je? (wiem że są do tego wyznaczeni lekarze itp) czy trzeba je mieć w programie pracy wakacyjnej?? No to cholernie ważne dla mnie,bo wiadomo że to dodatkowe koszta dosyć spore do tego. I tak w ogóle jeśli ktoś się wybiera do Ontario/Quebec,Ottawa to pisać na cjmaleo@wp.pl zawsze na początku można się spotkać na miejscu chociażby na drinku/piwie/kawie, razem raźniej. Pozdrawiam
aggi Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 Jeśli chodzi o te badania to dotycza osob ktore chca pracowac w wyznaczonych zawodach (pomoc medyczna, praca z dziecmi itd) zaznaczasz w tej ankiecie czy bedziesz pracowal w wybranych zawodach (masz liste zawodow) jesli tak to pewnie beda wymagali badan. Ja zaznaczylam ze nie bede pracowala w zadnych z tych zawodow i nie wymagali ode mnie zadnych badan.
lila703 Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 jak aplikacje zalaczylam wszystkie potrzebne dokumenty to wyskoczylo mi ze mam odpowiedz dodatkowo na pytania i jak zaczynam na nie odpowiadac to wychodza mi pytania dotyczace szkoly a przeciez nie jade tam do szkoly tylko na "working holiday". czy Wy tez mieliscie cos takiego do wypelniania jelsi tak to co tam zaznaczaliscie?
Justa56 Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 Czy w drugim etapie, jak aplikowaliście, było pytanie odnoście tego czy ma się jakąś rodzinę w kanadzie?
Gyarill Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 co do adresu to moze byc taki wiec spokojnie i dostales chyba wiadomosc do kiedy masz dane sprawy zrobic? Dziękuję za odpowiedź Jeszcze nie dostałam conditional acceptance letter, a to chyba oznacza, że nie mam wyznaczonego żadnego terminu? Z tego, co rozumiem, to każdy ma inwidualne terminy? Czy też może istnieje jakiś ogólny termin dla wszystkich?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.