ciekawy12 Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam, myślę ze mam cenna informacje do przekazania. Dokumenty do 2 etapu złożyłam dwa dni temu późnym wieczorem. I ku mojemu wielkiemu zdziwieniu dostałam dziś potwierdzenie akceptacji 2 etapy tzw. Introduction Letter. I chciałam przekazać że do drugiego etapu załączyłam jako dowód posiadanych na koncie środków zwykły print screen konta. Wiec nie ma sensu prosić bank o przeslanie zaswiadczenia o psiadanym saldzie co kosztuje w mbanku 40 zł. plus tłumacz (W Szczecinie strona tak ok. 50 zł) Wiec jak jestescie jeszcze przedl zlozeniem dokumentow w 2 etapie kopiujcie, wklejajcie , wysylajce i nie dawajcie bankom zarabiać (na czyś na czym akurat nie powinny zarabiać) A i jeszcze chcialam zaznaczyć że w którejś z aplikacji zaznaczylam ze mam zamiar wyjechac w kwietniu wiec byc moze to jest powod tak szybkiej odpowiedzi na 2 etap. tak, wyciag po ang ale czy kwota byla w zl czy w cad napisana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Your document contains invalid entries. Please review your document and retry taką dostaję wiadomość jak chcę załączyć IMM1295E. Miał ktoś coś podobnego i sobie poradził, bo nie wiem co mu może nie pasować. Rozwiązał ktoś ten problem? usuń znaki specjalne i spacje z nazwy pdf albo validate nie nacisnąłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Bourne Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Wczoraj wieczorem wysłałam wszystkie dokumenty, a już dzisiaj rano przyszło wezwanie o przesłanie proof of funds. Nie ma tam nigdzie wzmianki, że musi być wyciąg z ostatnich 4-rech miesięcy. Nie wiem skąd taka informacja się wcześniej pojawiła :/ Jest natomiast: Please note: All documents must be in either English or French. Any documents not in English or French must be accompanied by a certified translation. Tak więc tłumaczenie wydaje się być jednak niezbędne. INFO dla Wszystkich: Wszystkie dokumenty, o które proszą wysyłajcie w jednym pdf jako oryginał oraz tłumaczenie przysięgłego. Takie dokumenty zawsze są wymagane przez Urzedy Imigracyjne danego kraju (jeśli wymagają jakichkolwiek dodatkowych dokumentów) ROWNIEZ WAZNE: Jesli juz ktos otrzyma pozytywna odpowiedz po drugim etapie w momencie wyjazdu do Kanady, wyciąg z banku powinien byc wyciagiem sprzed co najmniej 1 tygodnia przed wjazdem do Kanady (podczas wizyty face to face z Urzędnikiem) "On your arrival in Canada, you must have a statement from your bank account that must have been issued no more than one (1) week before your departure for Canada. It must clearly demonstrate you have sufficient funds in your account to support yourself financially for the first three months of your stay in Canada (C$2,500)." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 słuszna uwaga + jak ktoś nie umie w pdf to w jpeg obok siebie wkleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antiwodz Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 usuń znaki specjalne i spacje z nazwy pdf albo validate nie nacisnąłeś nie pomogło, wszystko zrobiłam jan trzeba na 100 różnych sposobów jakiś inny pomysł? zauważyłam, że po prawej stronie, na samym dole keżdej strony jest numer, po nacisnięciu validate ten numer się zmienia ale jak chcę zamknąć aplikacje to jeszcze wyskakuje komunikat czy chce zapisać zmiany, wiec wybieram tak i znowu zmienia się numer, tak jakby zapisało zmiany, ale jak znowu otwieram to jest inny number, ale dane się zgadzają ( nie wiem gdzie leży problem wiec szukam wszedzie) pomocy!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzenka1 Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Witam!! Mam prośbę,dopiero sie dowiedziałam żę numer WTN-określa mnie ze jestem 886 osobą która złożyła Aplikację,Tyle że jak sie rejestrowałam było jeszcze wolnych miejsc 211!!!!!!! nie Rozumiem tego!!! Czyli juz moge zapomnieć ze wyjade?????? Ten system jest troche nie fair.:(Dostałam wiadomość że mam czekać na instrukcje co do opłaty mamy juz 9 marca!!!! a słyszałam ze czeka sie 6 tyg tyle ze z 1 i 2 etapem włącznie!!!!! POMOCY!!!!ZAŁAMKA PRACA JEST RODZINA CZEKA!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magdalena666 Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 tak, wyciag po ang ale czy kwota byla w zl czy w cad napisana? Własnie musze uscislic mój wcześniejszy post. Wysłałam im print screen obecnego stanu konta (oczywiscie w pdf-ie) po polsku nie tłumacząc tego. Nie był to żaden wyciąg , tym bardziej z 4 miesiecy po prostu obecny stan posiadanych środków. Byłam w 100 % przekonana ze mi tego nie uznaja i że będę musiała wyslac im orginalne zaswiadczenie salda (co oprocz kosztów, trwa troche) plus tłumaczenie, wiec zrobiłam to z pełna premedytacją bo zależało mi na czasie zeby jak najszybciej wyslac im dokumenty z 2 stagu. Udało się, zaakceptowali. Przy czy oczywiscie zaznaczam, ze na granicy mam zamiar przedtawiec orginalny dokument z banku po angielsku, ale wczesniej chyba zmienie bank z mbanku na ING lub Alior bank bo z tego co wyczytałam tam jest opcja wydruku stanu konta po angielku czego w mbanku nie ma. Zresztą w tym mbanku nic nie mają, zeby udowodnic stan posiadanych obecnie środków, (nie wyciąg na ktorym widac wszystkie moje operacje na koncie ) trzeba składac wniosek zeby łaskawie wydali zaświadczenie o tym ile mam kasy na koncie sciagneli za to 40 zł - paranoja. Jestem wsciekła na ten bank bo nikt nie potrafił mi udzielic rzeczowej informacji na ten temat, wrecz pani w stacjonarnym punkcie stwierdziła, że pierwszy raz sie spotyka z takim przypadkiem ze ktos chce wydruk obecnie posiadanych srodkow tym niemniej ona mi dała pomysłl na print screen. Jednoczesnie kierujac na info linie czy mlinie a wiadomo jak to tam wyglada. No ale nie ma tego złego Kwota była w zł. ( w PLN-ach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Własnie musze uscislic mój wcześniejszy post. Wysłałam im print screen obecnego stanu konta (oczywiscie w pdf-ie) po polsku nie tłumacząc tego. Nie był to żaden wyciąg , tym bardziej z 4 miesiecy po prostu obecny stan posiadanych środków. Byłam w 100 % przekonana ze mi tego nie uznaja i że będę musiała wyslac im orginalne zaswiadczenie salda (co oprocz kosztów, trwa troche) plus tłumaczenie, wiec zrobiłam to z pełna premedytacją bo zależało mi na czasie zeby jak najszybciej wyslac im dokumenty z 2 stagu. Udało się, zaakceptowali. Przy czy oczywiscie zaznaczam, ze na granicy mam zamiar przedtawiec orginalny dokument z banku po angielsku, ale wczesniej chyba zmienie bank z mbanku na ING lub Alior bank bo z tego co wyczytałam tam jest opcja wydruku stanu konta po angielku czego w mbanku nie ma. Zresztą w tym mbanku nic nie mają, zeby udowodnic stan posiadanych obecnie środków, (nie wyciąg na ktorym widac wszystkie moje operacje na koncie ) trzeba składac wniosek zeby łaskawie wydali zaświadczenie o tym ile mam kasy na koncie sciagneli za to 40 zł - paranoja. Jestem wsciekła na ten bank bo nikt nie potrafił mi udzielic rzeczowej informacji na ten temat, wrecz pani w stacjonarnym punkcie stwierdziła, że pierwszy raz sie spotyka z takim przypadkiem ze ktos chce wydruk obecnie posiadanych srodkow tym niemniej ona mi dała pomysłl na print screen. Jednoczesnie kierujac na info linie czy mlinie a wiadomo jak to tam wyglada. No ale nie ma tego złego Kwota była w zł. ( w PLN-ach) No właśnie ja też mam konto w mbanku i muszę teraz kombinować co i jak im przedstawić. Z jednej strony nie uśmiecha mi się wysyłać do Ambasady historię wpływów na moje konto, a z drugiej strony nie mam ochoty płacić tym naciągaczom z banku 40 zł. za kartkę potwierdzającą ile mam kasy. Żenada z tym bankiem. Wyślę im chyba historię wpływów z obecnym saldem (tyle ile zmieści się na jednej stronie), dam do przetłumaczenia - za 1 kartkę wyjdzie 40 zł. i na tym chyba zakończę...bo co tu więcej wymyślić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magdalena666 Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 No właśnie ja też mam konto w mbanku i muszę teraz kombinować co i jak im przedstawić. Z jednej strony nie uśmiecha mi się wysyłać do Ambasady historię wpływów na moje konto, a z drugiej strony nie mam ochoty płacić tym naciągaczom z banku 40 zł. za kartkę potwierdzającą ile mam kasy. Żenada z tym bankiem. Wyślę im chyba historię wpływów z obecnym saldem (tyle ile zmieści się na jednej stronie), dam do przetłumaczenia - za 1 kartkę wyjdzie 40 zł. i na tym chyba zakończę...bo co tu więcej wymyślić :/ Napisze jeszcze raz - ja nie tłumaczyłam tego print screenu z języka polskiego na język angielski. Wysłałam im w wersji polskiej. Natomiast co do historii wpływów z obecnym saldem to tez sie zastanawiałam czy w takiej formie im nie wysłac. Ale postawiłam na minimalizm i wysłałam im szczegóły rachunku, gdzie widac to ile obecnie posiadam bez żadnej historii. Na koncie internetowym w mbanku wchodzi sie na: - RACHUNEK -> SZCZEGÓŁY RACHUNKU. (i z tego zrobiłam mój print screen). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Bourne Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 No właśnie ja też mam konto w mbanku i muszę teraz kombinować co i jak im przedstawić. Z jednej strony nie uśmiecha mi się wysyłać do Ambasady historię wpływów na moje konto, a z drugiej strony nie mam ochoty płacić tym naciągaczom z banku 40 zł. za kartkę potwierdzającą ile mam kasy. Żenada z tym bankiem. Wyślę im chyba historię wpływów z obecnym saldem (tyle ile zmieści się na jednej stronie), dam do przetłumaczenia - za 1 kartkę wyjdzie 40 zł. i na tym chyba zakończę...bo co tu więcej wymyślić :/ Potrzebne jest tylko saldo na dany dzień, nie musisz wysyłac swoich wpływów z konta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.