Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Razem z zona wyslalismy dzisiaj dokumenty w drugim etapie:-) bylo momentami ciezko ale jakos poszlo. Jesli ktos ma jakis problem, w miare mozliwosci chetnie pomoge. Pozdrowienia i powodzenia

Dobra jestem w drugim etapie:d

narazie zaczelem od prostych rzeczy jak cv zdjecie czy letter.

Niech mi ktos powie jesli mam zaswiadczenie o nie karalnosci z dwoch roznych panstw(w sumie 3 A4 strony), to jak mam to zalaczyc?

Druga sprawa gdzie na CIC znajde work permit file number ktory trzeba zalaczyc do kompasu? nigdzie nie widze...

Po wyslaniu wszystkich dokumentow otrzymasz list na konto MyCIC. Na gorze tego listu masz Application no: ....... I to jest ten numer. Powodzenia

co zrobic jak ładuje IMM1295 i wyswietla mi sie cos takiego?"" Your answer is incomplete. Provide the necessary information below to continue.

• Your document contains invalid entries. Please review your document and retry."" sprawdzilam po kilka razy i nie wiem co tam moze byc zle:(

Po wypelnieniu tego formularza na dole masz pozycje Valitade. Musisz to kliknac i wtedy zapisac i zalaczyc. Powinno byc ok. Pozdrawiam

Diverse, gdzie na compass-ie mam wpisać ten nr. app? Wszystko mam "zamknięte na kłódkę"

Wchodzisz w MyProfile nastepnie uplade my CIC file number i tam wpisujesz

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Mam maly problem.Moze ktos mi pomoze. Kiedy prubowalem update CIC work permit number, na koncie Kompas, nie moge przypomniec sobie jaka dalem odpowiedz na jedno z security questions, przez co nie moge zrobic tego update...jakies pomysly?

nie za kazdym razem pojawia sie to samo pytanie, zaloguj się pare razy i może trafisz na inne :)

jak aplikacje zalaczylam wszystkie potrzebne dokumenty to wyskoczylo mi ze mam odpowiedz dodatkowo na pytania i jak zaczynam na nie odpowiadac to wychodza mi pytania dotyczace szkoly a przeciez nie jade tam do szkoly tylko na "working holiday". czy Wy tez mieliscie cos takiego do wypelniania jelsi tak to co tam zaznaczaliscie?

Mam dokladnie taki sam problem i tez nie wiem o co chodzi. Szukalem jakiejkolwiek informacji na ten temat ale narazie bez efektow. Dac znac jak bedziesz miala jakies info. Pozdrawiam

Czy ktos ma moze jakies info na temat Eligibility Verification (Weryfikacja kwalifikowalności)? Jest to zestaw dodatkowych pytan, ktore pojawily sie po wyslaniu dokumentów w MyCIC. Problem w tym, ze sa tam konkretne pytania o szkole a przeciez do szkoly nie jedziemy.

Aplikowałam na program working holiday, zapłaciłam wszystko pięknie tylko teraz jest problem, że dostałam informację, że mój paszport nie jest biometryczny. Jutro biegnę wyrabiać nowy ale i tak zajmie to minimalnie 2 tygodnie. Czy to znaczy, że moja kolejka może przepaść? Czy na razie mam zagwarantowane miejsce? Strasznie się martwię, że przez taką głupotę stracę swoją szansę :(

Aplikowałam na program working holiday, zapłaciłam wszystko pięknie tylko teraz jest problem, że dostałam informację, że mój paszport nie jest biometryczny. Jutro biegnę wyrabiać nowy ale i tak zajmie to minimalnie 2 tygodnie. Czy to znaczy, że moja kolejka może przepaść? Czy na razie mam zagwarantowane miejsce? Strasznie się martwię, że przez taką głupotę stracę swoją szansę :(

A kiedy dostałaś wiadomość ? po pierwszym czy drugim etapie?

A kiedy dostałaś wiadomość ? po pierwszym czy drugim etapie?

Po pierwszym... tj dopiero dostałam listy 'notification of receipt" i 'proof of payment verified' i dzisiał dostałam list o takiej treści:

We have received your application to participate in the International Experience Canada initiative. We have found that your passport is not biometric, please obtain a biometric passport and upload a scan of your new passport once you have obtained it. Additionally once you have done this please login to your IEC Kompass account, then go to "my profile" and correct (edit) "my passport information". Once you have done this we will be able to continue to process your application.

jeśli ktoś ma status studenta, to polecam ubezpieczenie w http://www.isic.pl/ (international student identity card). należy wyrobić sobie międzynarodową kartę studencką (która daje również zniżki na komunikację i inne) i dopłacić za ubezpieczenie - razem za roczne ubezpieczenie w Kanadzie wychodzi ok. 200 zł. informacja potwierdzona przez dziewczynę, która rok temu była na IEC i właśnie w ISICu wykupowała swoje ubezpieczenie ;)

200zl? to mało, ja sprawdzałam na stronach kanadyjskich firm to to najtańsze kosztowało około 600CAD na rok przy najniższym ubezpieczeniu

Mam dokladnie taki sam problem i tez nie wiem o co chodzi. Szukalem jakiejkolwiek informacji na ten temat ale narazie bez efektow. Dac znac jak bedziesz miala jakies info. Pozdrawiam

ja to pominelam bo tak tez nie ktorzy koledzy tutaj pisali aby to pominac:) czekam teraz na aby doslac tylko skan stanu konta i tyle

pozdrawiam:)

200zl? to mało, ja sprawdzałam na stronach kanadyjskich firm to to najtańsze kosztowało około 600CAD na rok przy najniższym ubezpieczeniu

znajmomi jechali w tamtym roku i kupowali bodajze ubezpiecznie o nazwie "gamma4" i kosztowalo to 150 albo 200 zl ubezpiecznie bylo na rok

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...