Diverse Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Te 2 tygodnie teraz prawdopodobnie będą kluczowe dla tych którzy złożyli aplikację około 2 tyg temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 ja to pominelam bo tak tez nie ktorzy koledzy tutaj pisali aby to pominac:) czekam teraz na aby doslac tylko skan stanu konta i tyle pozdrawiam:) znajmomi jechali w tamtym roku i kupowali bodajze ubezpiecznie o nazwie "gamma4" i kosztowalo to 150 albo 200 zl ubezpiecznie bylo na rok Tez tak zrobie. Dzieki za pomoc. Teraz tylko czekam aby wyslac potwierdzenie rachunku i oby wszystko bylo ok. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ladyarizona Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 a ja mam pytanie odnośnie zaświadczenia o niekaralności. Na formularzu są chyba trzy opcje - krajowy rejestr karny, krajowa kartoteka karna chyba i coś jeszcze... zaznaczaliście tylko opcję z krajowego rejestru karnego czy wszystkie? jeśli wszystkie to czy koszt jest taki sam? 50zł czy drożej? będę wdzięczna za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 a ja mam pytanie odnośnie zaświadczenia o niekaralności. Na formularzu są chyba trzy opcje - krajowy rejestr karny, krajowa kartoteka karna chyba i coś jeszcze... zaznaczaliście tylko opcję z krajowego rejestru karnego czy wszystkie? jeśli wszystkie to czy koszt jest taki sam? 50zł czy drożej? będę wdzięczna za odpowiedź Sa trzy opcje: 1. Kartoteka karna 2. Kartoteka nieletnich 3. Kartoteka osób pozbawionych wolnosci oraz poszukiwanych listem gonczym Zaznaczasz tylko i wyłącznie pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 a ja mam pytanie odnośnie zaświadczenia o niekaralności. Na formularzu są chyba trzy opcje - krajowy rejestr karny, krajowa kartoteka karna chyba i coś jeszcze... zaznaczaliście tylko opcję z krajowego rejestru karnego czy wszystkie? jeśli wszystkie to czy koszt jest taki sam? 50zł czy drożej? będę wdzięczna za odpowiedź ja zaznaczalam wszytskie tak mi pani powiedziala w sadzie zeby zaznaczyc wszystkie i bedzie swiety spokoj koszt taki sam jak zaznaczenie jednego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 ja zaznaczalam wszytskie tak mi pani powiedziala w sadzie zeby zaznaczyc wszystkie i bedzie swiety spokoj koszt taki sam jak zaznaczenie jednego:) Pierwsze w zupełności wystarczy (sprawdzone info). Nawet na logikę rzecz biorąc - kartoteka nieletnich ich nie obchodzi ( to jest program 18-35, więc dla pełnoletnich), pozbawiony wolności lub poszukiwany listem gończym ( jeśli siedzi, to wiadomo, że karany, a jeśli poszukiwany, to też wiadomo, że skazany i szukany do odbycia kary ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Pierwsze w zupełności wystarczy (sprawdzone info). Nawet na logikę rzecz biorąc - kartoteka nieletnich ich nie obchodzi ( to jest program 18-35, więc dla pełnoletnich), pozbawiony wolności lub poszukiwany listem gończym ( jeśli siedzi, to wiadomo, że karany, a jeśli poszukiwany, to też wiadomo, że skazany i szukany do odbycia kary ) Dokladnie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salas Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Czy ktos ma moze jakies info na temat Eligibility Verification (Weryfikacja kwalifikowalności)? Jest to zestaw dodatkowych pytan, ktore pojawily sie po wyslaniu dokumentów w MyCIC. Problem w tym, ze sa tam konkretne pytania o szkole a przeciez do szkoly nie jedziemy. Czy ktoś już rozwiązła ten problem? U mnie również pojawiło się Eligibility Verification te pytania kompletnie nie mają sensu - co z tym zrobić ? Dostał również wiadomość o nazwie Submission Confirmation czy to stamtąd biorę numer do iec kompas ? Bardzo proszę o pomoc w sprawie tego Eligibility Verification. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ja nie odpowiadam na te glupie pytania. Poprostu tego nie wypelniam. A jesli chodzi o ten drugi list to tak w tym lisci u gory masz "App no "i ten nr trzeba zalaczyc do kompasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Sa trzy opcje: 1. Kartoteka karna 2. Kartoteka nieletnich 3. Kartoteka osób pozbawionych wolnosci oraz poszukiwanych listem gonczym Zaznaczasz tylko i wyłącznie pierwsze. Najlepiej zaznaczyć wszystko jeżeli nie masz nic do ukrycia Taka prawda. A skąd wiesz czy do innej wizy lub czegoś tobie się potem to nie przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.