Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Ok czyli ja też nie ruszam tego Eligibility Verification tylko ciekawe czy nie będzie przez to żadnych problemów... Ktoś jest już w ogóle na następnym etapie albo wie co będzie dalej? Ile trwa weryfikacja danych po zakończeniu 2 etapu i wpisaniu tego numeru do kompasu ?

Hey:) Dostałam wczoraj conditional acceptance letter i zabrałam się za wypełnianie wszystkich checklist. Zrozumiałam niestety, że popełniłam ogromny błąd nie zabierając się wcześniej za załatwienie zaświadczenie o niekaralności. Będę teraz musiała czekać dodadkowe 4 tygodnie zanim zgromadzę dokumenty.

Zastanawiałam się, czy powinnam się zarejestrować już na MyCIC, czy raczej mądrzejszym jest poczekać? Czy od założenia konta do wysłania dokumentów ustalany jest jakiś limit czasowy?

Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógł rozwiać moje wątpliwości, bo boję się strasznie stracić możliwość wyjechania.

Pozdrawiam!:)

Hey:) Dostałam wczoraj conditional acceptance letter i zabrałam się za wypełnianie wszystkich checklist. Zrozumiałam niestety, że popełniłam ogromny błąd nie zabierając się wcześniej za załatwienie zaświadczenie o niekaralności. Będę teraz musiała czekać dodadkowe 4 tygodnie zanim zgromadzę dokumenty.

Zastanawiałam się, czy powinnam się zarejestrować już na MyCIC, czy raczej mądrzejszym jest poczekać? Czy od założenia konta do wysłania dokumentów ustalany jest jakiś limit czasowy?

Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógł rozwiać moje wątpliwości, bo boję się strasznie stracić możliwość wyjechania.

Pozdrawiam! :)

Raczej nie stracisz już możliwości wyjechania, a na Mycic możesz śmiało się rejestrować masz tam 60 dni na wypełnienie wszystkiego a nawet jak ci sie nie uda to chyba można od nowa zacząć więc czas cię nie ogranicza a nie wiem dlaczego piszesz że 4 tygodnie musisz czekać- zaświadczenie o niekaralności dostaje się od ręki za 50 zł w sądzie musisz je przetłumaczyć to też trwa góra dzień dwa do tego zdjęcie i wypełnienie dokumentów na dobrą sprawę wszystko można zrobić w dobę dwie. Pozdrawiam

Pozdrawiam! :)

Nie panikuj. Zaswiadczenie o niekaralnosci dostaniesz z sadu od reki wiec nie wiem skad wzielas te 4 tygodnie. Musisz to tylko przetlumaczyc na ang/fra u tlumacza przysieglego a to trwa 1 dzien wiec spokojnie. Proponuje juz zalozyc konto w MyCIC wypelnic wszystkie formularze (jest troche roboty) dolaczyc zdjecie, skan paszportu, cv itd a jak bedziesz miala niekaralnosc to wtedy zalaczysz i wyslesz. Powodzenia

Nie panikuj. Zaswiadczenie o niekaralnosci dostaniesz z sadu od reki wiec nie wiem skad wzielas te 4 tygodnie. Musisz to tylko przetlumaczyc na ang/fra u tlumacza przysieglego a to trwa 1 dzien wiec spokojnie. Proponuje juz zalozyc konto w MyCIC wypelnic wszystkie formularze (jest troche roboty) dolaczyc zdjecie, skan paszportu, cv itd a jak bedziesz miala niekaralnosc to wtedy zalaczysz i wyslesz. Powodzenia

Hey Bocian:) Dziękuję za odpowiedź. Problem w tym, że siedzę w Irlandii, więc zaświadczenie z Polski muszę załatwic przez ambasadę (co podobno trwa do 4 tygodni), a Irlandzkiej Policji tak czy siak 3 tygodnie to średnio zabiera. Dlatego zastanawiam się, jaki jest "termin ważności" konta MyCIC. Z tego, że conditional acceptance letter jest ważny pół roku wnioskuję, że nic się nie stanie, jeśli MyCIC otworzę trochę później... Czy się mylę?

Raczej nie stracisz już możliwości wyjechania, a na Mycic możesz śmiało się rejestrować masz tam 60 dni na wypełnienie wszystkiego a nawet jak ci sie nie uda to chyba można od nowa zacząć więc czas cię nie ogranicza a nie wiem dlaczego piszesz że 4 tygodnie musisz czekać- zaświadczenie o niekaralności dostaje się od ręki za 50 zł w sądzie musisz je przetłumaczyć to też trwa góra dzień dwa do tego zdjęcie i wypełnienie dokumentów na dobrą sprawę wszystko można zrobić w dobę dwie. Pozdrawiam

Właśnie zauważyłam, że odpowiedziałeś na moją wątpliwość, Panie Salasie. Dziękuję:)

A no to jak jestes w Irlandii to faktycznie troche to potrwa. Chyba ze mozesz wyslac komus z Polski pelnomocnictwo aby w Twoim imieniu wzial niekaralnosc. Wiem na 100 % ze tak mozna bo pytalem o to w sadzie. Masz sporo czasu zeby zalozyc konto w MyCic. W tym liscie potwierdzajacym dostanie sie do 2 etapu masz dokladna date do kiedy ten list jest wazny i do tego terminu masz czas. -)

Hej,

na konto MyCIC dostałem dziś wiadomość: POE Introduction Letter. Czy to jest ten dokument, który upoważnia mnie do wjazdu i pracy na terytorium Kanady, czy trzeba dalej czekac na Welcome Letter z IEC? Zastanawiam się bo na koncie IEC Kompass wciąż mam Immigration Assessment: Pending i Final Decision: Pending.

Jednocześnie na koncie MyCIC pod napisem Apply Online pojawiła mi się pozycja: Make a Request: OCWP - Request an EVN or a Transfer of Eligibility Verification. Jeżeli ktoś wie o co w tym chodzi, będę wdzięczny za pomoc.

Pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...