Heather80 Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Gratulacje! Dostałeś właśnie to na co wszyscy czekają Ludzie pisali na innym forum, że Kompass jest póżniej apdejtowany, wiec dlatego masz jeszcze status Pending. Jesli chodzi o 'Make a Request: OCWP - Request an EVN or a Transfer of Eligibility Verification', wszyscy to mają. Pojawiło sie po wysłaniu wszystkich dokumentów. To nas nie dotyczy, wiec olewamy. Długo czekałeś na Introduction Letter od momentu wysłania wszystkich dokumentów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salas Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Czyli po wysłaniu wszystkich dokumentów w 2 etapie czekamy już tylko na pozwolenie na wyjazd/prace ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leon34 Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Dzieki Mstr - I Gratulacje !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Mstr jak dluvo czekales na Introcuction Letter od momentu jak wyslales aplikacje w 2 etapie? Gratuluje. Mam nadzieje ze niedlugo poczuje sie tj Ty teraz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Gratki Mstr mam do ciebie kilka pytań jeżeli chciał byś nam tu pomóc w zwalczeniu stresu w ciągłym oczekiwaniu: * jaką datę dałeś na datę wyjazdu w IEC Kompass * czy aplikowałeś sam czy ze swoim common-law? * kiedy otrzymałeś przepustke do 2 etapu oraz złożyłeś i zatwierdziłeś aplikacje w MyCic * kiedy otrzymałeś prośbę o ujawnienie środków i ją wysłałeś * czy aplikowałeś na program working holiday Myślę że pytanie są zbyt wymagające i postarasz się odpowiedzieć nam na te pytania a nam to pomoże wykluczyć bądź wziąć pod uwagę niektóre fakty lub mity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mstr Napisano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Cześć, Heather80 dzieki za info i wszystkim Wam za gratki. Tutaj odpowiedzi dla Was: Aplikowałem na Working Holiday, sam - bez common law. Nie jestem pewien jaka date wyjazdu dałem w IEC Kompass, wydaje mi się, że 1. kwietnia 2013. Moje info: NR. 288 Data zlozenia aplikacji: 18 lutgo 2013 Przelew i wysłanie potwierdzenia do IEC: 19 lutgo 2013 Proof of payment verified: 21 lutgo 2013 Conditional Letter of Acceptance 27 lutego 2013 MyCIC - upload dokumentow: 9 marca 2013 Na tym etapie oprócz wymaganych dokumentów dołączyłem historię ostatnich 4 m-cy na rachunku bankowym. Zalogowałem się na swój profil w WBK, ustawiłem historię na 4 m-ce i przetłumaczyłem stronkę na angielski (opcja w przeglądarce Chrome), zrobiłem print screen i załączyłem to jako pdf w Letter of explanation. myCIC - POE Introduction Letter: 13 marca 2013 Immigration Assesment Pending Final Decision Approved Pending Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Czyli zostałeś tak szybko zatwierdzony ze względu na to że dałeś ten wyciąg razem z resztą no widzisz a my po 3 dniach dostaliśmy tylko powiadomienie o przesłaniu dowodu posiadania środków i teraz czekamy po kilka tygodni bo nie umieją ogarnąć wszystkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elzbieta90 Napisano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Miałam numer 170 i właśnie dostałam potwierdzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aggi Napisano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Jednak będzie potrzebne zaświadczenie o niekaralności z holandii. wie ktoś jak można takie coś uzyskać z Polski? Nie mogę znaleźć na google takich informacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lochraven Napisano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 http://www.cic.gc.ca...netherlands.asp http://www.visajourney.com/forums/topic/286940-netherlands-police-certificate/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.