Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gratulacje! Dostałeś właśnie to na co wszyscy czekają :) Ludzie pisali na innym forum, że Kompass jest póżniej apdejtowany, wiec dlatego masz jeszcze status Pending.

Jesli chodzi o 'Make a Request: OCWP - Request an EVN or a Transfer of Eligibility Verification', wszyscy to mają. Pojawiło sie po wysłaniu wszystkich dokumentów. To nas nie dotyczy, wiec olewamy.

Długo czekałeś na Introduction Letter od momentu wysłania wszystkich dokumentów?

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mstr jak dluvo czekales na Introcuction Letter od momentu jak wyslales aplikacje w 2 etapie? Gratuluje. Mam nadzieje ze niedlugo poczuje sie tj Ty teraz. Pozdrawiam

Napisano

Gratki Mstr mam do ciebie kilka pytań jeżeli chciał byś nam tu pomóc w zwalczeniu stresu w ciągłym oczekiwaniu:

* jaką datę dałeś na datę wyjazdu w IEC Kompass

* czy aplikowałeś sam czy ze swoim common-law?

* kiedy otrzymałeś przepustke do 2 etapu oraz złożyłeś i zatwierdziłeś aplikacje w MyCic

* kiedy otrzymałeś prośbę o ujawnienie środków i ją wysłałeś

* czy aplikowałeś na program working holiday

Myślę że pytanie są zbyt wymagające i postarasz się odpowiedzieć nam na te pytania a nam to pomoże wykluczyć bądź wziąć pod uwagę niektóre fakty lub mity :P

Napisano

Cześć, Heather80 dzieki za info i wszystkim Wam za gratki.

Tutaj odpowiedzi dla Was:

Aplikowałem na Working Holiday, sam - bez common law. Nie jestem pewien jaka date wyjazdu dałem w IEC Kompass, wydaje mi się, że 1. kwietnia 2013.

Moje info:

NR. 288

Data zlozenia aplikacji: 18 lutgo 2013

Przelew i wysłanie potwierdzenia do IEC: 19 lutgo 2013

Proof of payment verified: 21 lutgo 2013

Conditional Letter of Acceptance 27 lutego 2013

MyCIC - upload dokumentow: 9 marca 2013

Na tym etapie oprócz wymaganych dokumentów dołączyłem historię ostatnich 4 m-cy na rachunku bankowym. Zalogowałem się na swój profil w WBK, ustawiłem historię na 4 m-ce i przetłumaczyłem stronkę na angielski (opcja w przeglądarce Chrome), zrobiłem print screen i załączyłem to jako pdf w Letter of explanation.

myCIC - POE Introduction Letter: 13 marca 2013

Immigration Assesment Pending

Final Decision Approved Pending

Pozdro!

Napisano

Czyli zostałeś tak szybko zatwierdzony ze względu na to że dałeś ten wyciąg razem z resztą :D no widzisz a my po 3 dniach dostaliśmy tylko powiadomienie o przesłaniu dowodu posiadania środków i teraz czekamy po kilka tygodni bo nie umieją ogarnąć wszystkiego

Napisano

Jednak będzie potrzebne zaświadczenie o niekaralności z holandii. wie ktoś jak można takie coś uzyskać z Polski? Nie mogę znaleźć na google takich informacji...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...