Kodf Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Cześć. I ja dołączyłem do grona szczęsliwców. Dokumenty złozone – wieczorem 13 Marca 2013 POE Introduction Letter – Dzisiaj w nocy – czyli 15 marca naszego czasu. Proof of funds - załączone w pdf podczas aplikacji . Jak widać decyzje dostałem praktycznie w jeden dzien. W moim przypadku miałem już nadany numer UCI – ponieważ byłem już na work permit w Canadzie. Ciesze sie niebotycznie. Gdyby ktoś miał jakies pytania odnosnie wypełniania formularzy – śmiało- chętnie pomoge. Powodzenia wszystkim !! To ja mam pytanie. Dostałem dzisiaj POE introduction letter. Plik nazywa się auto email 020 cos tam. Czy to mam druknąć i z tym dokładnie mam sie stawić na granicy u urzędnika? Czy przyślą coś jeszcze pocztą zwykłą? Bo to POE IL wygląda mi bardziej jak jakaś instrukcja tyle, że jest mała tabela z datą jego wazności? No i w kompasie mam nadal pending przy immigration assesment i final decision. Napisz proszę czy powinienem coś jeszcze zrobić czy na coś jeszcze czekam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heather80 Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Trumbzgfud, ja kupuję na pewno w jedną stronę bo nie wiem jeszcze skąd będę wylatywąć za rok i nie wiem czy nie zahaczę w drodze powrotnej o Stany. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z tego powodu. Wprawdzie mojego chłopaka nie wpuścili 2 lata temu do Kanady m.in. dlatego ze miał bilet w jedną stronę. I wylądował na 3 dni w jail gdzieś pod lotniskiem. No, ale on nie leciał z IEC, więc z nami na pewno wszystko będzie ok. Kodf - z tego co czytałam na innym forum, to ten ist właśnie trzeba wydrukować i pokazać na lotnisku. Nic innego już chyba nie dostaniemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Aha ok a u was w kompasie jest nadal pending w ostatnich 2 pozycjach czy tam macie już accepted albo cos w podobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heather80 Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Nadal Pending. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Ciekawe kiedy to zmienią i czy to w ogóle ma jeszcze znaczenie jak ten list i tak już dostaliśmy. Jakie biura polecacie w kwesti szukania pracy? A jeżeli ktoś już był to może mała podpowiedź co do ubezpieczenia? Bo 2,5 CAD na dzień to trochę sporo (tyle widziałem na stronach różnych biur załatwiających pracę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Ciekawe kiedy to zmienią i czy to w ogóle ma jeszcze znaczenie jak ten list i tak już dostaliśmy. Jakie biura polecacie w kwesti szukania pracy? A jeżeli ktoś już był to może mała podpowiedź co do ubezpieczenia? Bo 2,5 CAD na dzień to trochę sporo (tyle widziałem na stronach różnych biur załatwiających pracę). Mój znajomy w zeszłym roku był na IEC i ubezpieczenie kupował w polskim towarzystwie ubezpieczeniowym - nie pamiętam w Warcie albo PZU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMeM Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Nie korzystajcie z pośredników przy szukaniu pracy w Kanadzie, bo to ściemniacze. Wszystko można sobie samemu ogarnąć i zaoszczędzić sporo kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
07listopad Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 ja tez wlasnie nie wiem mam juz dosc czekania i tegow szystkiego prawie 2 tyg temu wyslalam aplikacje a do tej pory nie dostalam ze mam doslac stan konta ;/ Ja i moj chłopak mamy identyczny problem! Nie wiem zupełnie jak to ruszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Ja i moj chłopak mamy identyczny problem! Nie wiem zupełnie jak to ruszyć. chyba pozostaje nam tylko czekanie daj znac gdyby cos ruszylo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciekawy12 Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Gratulacje i dzięki za rozwianie moich wątpliwości ) A powiedz - Proof of funds załączyłaś od razu z aplikacją czy czekałaś, aż wyślą Ci prośbę o nadesłanie tego dokumentu?? nie, proof of funds dolaczylam gdy o to poprosili, napisali mi maila 8 marca a wyslalam im 11 marca i 15 otrzymalam poe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.