Kodf Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 A daj proszę potem znać jakie wykupisz ubezpieczenie gdzie i za ile? Bo zaczynam się trochę za tym rozglądać. Lecisz z pośrednikiem czy na własną rękę wszystko załatwiasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 hej dziś dostałam Proof of funds i muszę dosłać stan konta powiedzcie mi proszę bo piszą coś takiego : Please quote these reference numbers when referring to this application. Dear xxxxxxx, This is in reference to your application for temporary residence. The following documents are required to continue processing your application: xxxxx imie i nazwisko" czy w tym pdf gdzie załączam skan konta i tłumaczenie przysięgłe mam jeszcze dodatkowo wpisać te numery które oni mi przysłali czy jak to wygląda i gdzie je zamieścić czy w tym pdf? z góry dziekuję za szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 hej dziś dostałam Proof of funds i muszę dosłać stan konta powiedzcie mi proszę bo piszą coś takiego : Please quote these reference numbers when referring to this application. Dear xxxxxxx, This is in reference to your application for temporary residence. The following documents are required to continue processing your application: xxxxx imie i nazwisko" czy w tym pdf gdzie załączam skan konta i tłumaczenie przysięgłe mam jeszcze dodatkowo wpisać te numery które oni mi przysłali czy jak to wygląda i gdzie je zamieścić czy w tym pdf? z góry dziekuję za szybką odpowiedź Ja pdfa z saldem i tłumaczeniem zamieściłem po prostu na koncie myCIC i już. Po jakimś czasie przysłali mi akceptacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Ja pdfa z saldem i tłumaczeniem zamieściłem po prostu na koncie myCIC i już. Po jakimś czasie przysłali mi akceptacje. czyli nigdzie nie wpisywałes tych numerów UCI ? sam stan i tyle tak? a po załączeniu długo czekałeś na odpowiedź? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 A daj proszę potem znać jakie wykupisz ubezpieczenie gdzie i za ile? Bo zaczynam się trochę za tym rozglądać. Lecisz z pośrednikiem czy na własną rękę wszystko załatwiasz? No właśnie ja też mam jeszcze "pending"... Ale oni pewnie to co jakiś czas aktualizują, więc nie sądzę by miało to jakieś znaczenie dla naszego POE Co do ubezpieczenia, to wstępnie już przeglądałam oferty towarzystw w internecie i najkorzystniejsza wg mnie jest WARTA. Można u pośrednika lub przez internet ( jak masz jeszcze kod promocyjny, który łatwo jest wyszukać przez google, to dostaje się rabat kilkadziesiąt złotych). Ja się wybiorę chyba osobiście do biura Warty i spróbuje wynegocjować jakąś korzystną cenę, bo wiem, że z nimi można się spoko "targować" przedstawiając dla porównania oferty innych towarzystw i mówiąc, że mają lepsze oferty..he he )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Dzisiaj razem z zona otrzymalismy POE:-). Powodzenia wszystkim i dozobaczenia w Kanadzie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 czyli nigdzie nie wpisywałes tych numerów UCI ? sam stan i tyle tak? a po załączeniu długo czekałeś na odpowiedź? Dokładnie ja też nigdzie tych numerów nie zamieszczałam. To pewnie taka automatyczna informacja jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Dokładnie ja też nigdzie tych numerów nie zamieszczałam. To pewnie taka automatyczna informacja jest. dziekuję za informację i pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 No właśnie ja też mam jeszcze "pending"... Ale oni pewnie to co jakiś czas aktualizują, więc nie sądzę by miało to jakieś znaczenie dla naszego POE Co do ubezpieczenia, to wstępnie już przeglądałam oferty towarzystw w internecie i najkorzystniejsza wg mnie jest WARTA. Można u pośrednika lub przez internet ( jak masz jeszcze kod promocyjny, który łatwo jest wyszukać przez google, to dostaje się rabat kilkadziesiąt złotych). Ja się wybiorę chyba osobiście do biura Warty i spróbuje wynegocjować jakąś korzystną cenę, bo wiem, że z nimi można się spoko "targować" przedstawiając dla porównania oferty innych towarzystw i mówiąc, że mają lepsze oferty..he he )) Spoko zerknę w takim razie dzięki za info. A czy to ubezpieczenie ma jakąś konkretną nazwę? Czy poprostu ubezpieczenie zdrowotne na terenie Kanady? Jeszcze się zastanawiałem, bo można wybrać do jakiej sumy mam byc ubezpieczony? Jest jakieś wymagane minimum? Bo chyba najmniej mogę zazwyczaj zrobić 40 000 pln. Nie chciałbym, żeby na granicy okazało się, że moje ubezpieczenie nie obejmuje czegośtam co jest wymagane i klops :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Spoko zerknę w takim razie dzięki za info. A czy to ubezpieczenie ma jakąś konkretną nazwę? Czy poprostu ubezpieczenie zdrowotne na terenie Kanady? Jeszcze się zastanawiałem, bo można wybrać do jakiej sumy mam byc ubezpieczony? Jest jakieś wymagane minimum? Bo chyba najmniej mogę zazwyczaj zrobić 40 000 pln. Nie chciałbym, żeby na granicy okazało się, że moje ubezpieczenie nie obejmuje czegośtam co jest wymagane i klops :-) moi znajomi którzy wyjeżdzali na iec w tamtym roku ubezpieczali się w ptu (polskie towarzystwo ubezpieczeń) i ubezpieczenie miało nazwę Gamma4 poczytaj o tym. Płacili bodajże za nie 150 albo 200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.