07listopad Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Czy jest ktoś jeszcze kto złożył już wszystkie dokumenty bardzo dawno i nadal czeka? Z tego co tu widzę wszyscy raczej są już w temacie ubezpieczeń. Wiem że to żadna różnica ale chciałabym wiedzieć czy ktoś jeszcze czeka czy może z moją aplikacją jest coś nie tak. Pani która w tym siedzi twierdzi że z osób którym pomagała 2/10 dostały a reszta jest w takiej sytuacji jak ja. Już mnie to niebotycznie denerwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Czy jest ktoś jeszcze kto złożył już wszystkie dokumenty bardzo dawno i nadal czeka? Z tego co tu widzę wszyscy raczej są już w temacie ubezpieczeń. Wiem że to żadna różnica ale chciałabym wiedzieć czy ktoś jeszcze czeka czy może z moją aplikacją jest coś nie tak. Pani która w tym siedzi twierdzi że z osób którym pomagała 2/10 dostały a reszta jest w takiej sytuacji jak ja. Już mnie to niebotycznie denerwuje. nie jestes sama moi znajomi tez czekaja dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salas Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam wszystkich zamierzam dzisiaj kupić bilet na 12 kwietnia do Kanady mam już oczywiście jak pisałem wczesniej POE introduction letter licze że tylko na jego podstawie uda mi się przekroczyć granice bo z tego co tu pisaliście nie muszę już nic innego otrzymać. Jednak chciałbym się upewnić czy tylko to wystarczy ? Oraz mam pytanie co jeszcze należy mieć ze sobą na granic oczywiscie poza paszportem? Wiem że zaświadczenie o środkach piniężnych ale czy coś jeszcze no i najważniejsze czy POE introduction letter wystarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam wszystkich zamierzam dzisiaj kupić bilet na 12 kwietnia do Kanady mam już oczywiście jak pisałem wczesniej POE introduction letter licze że tylko na jego podstawie uda mi się przekroczyć granice bo z tego co tu pisaliście nie muszę już nic innego otrzymać. Jednak chciałbym się upewnić czy tylko to wystarczy ? Oraz mam pytanie co jeszcze należy mieć ze sobą na granic oczywiscie poza paszportem? Wiem że zaświadczenie o środkach piniężnych ale czy coś jeszcze no i najważniejsze czy POE introduction letter wystarczy ? stan konta albo gotówkę - to od Ciebie zależy (chociaż podobno rzadko sprawdzają), no i oczywiście ubezpieczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam wszystkich zamierzam dzisiaj kupić bilet na 12 kwietnia do Kanady mam już oczywiście jak pisałem wczesniej POE introduction letter licze że tylko na jego podstawie uda mi się przekroczyć granice bo z tego co tu pisaliście nie muszę już nic innego otrzymać. Jednak chciałbym się upewnić czy tylko to wystarczy ? Oraz mam pytanie co jeszcze należy mieć ze sobą na granic oczywiscie poza paszportem? Wiem że zaświadczenie o środkach piniężnych ale czy coś jeszcze no i najważniejsze czy POE introduction letter wystarczy ? jak możesz daj znac dokąd dokładnie kupiłeś bilet i ile zapłaciłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarka44 Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Czy jest ktoś jeszcze kto złożył już wszystkie dokumenty bardzo dawno i nadal czeka? Z tego co tu widzę wszyscy raczej są już w temacie ubezpieczeń. Wiem że to żadna różnica ale chciałabym wiedzieć czy ktoś jeszcze czeka czy może z moją aplikacją jest coś nie tak. Pani która w tym siedzi twierdzi że z osób którym pomagała 2/10 dostały a reszta jest w takiej sytuacji jak ja. Już mnie to niebotycznie denerwuje. Moja dziewczyna złożyla 5.03 i nadal czeka, ja dwa dni pozniej i to samo. pare dni temu poprosili mnie o dodatkowy police certificate z Anglii poniewaz nie wiedzieli że jak się przedstawi takowy dokument ze szkocji to on zawiera informacje z calego UK, wyslalem wyjasnienie i czekam nadal;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gonti Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Czy jest ktoś jeszcze kto złożył już wszystkie dokumenty bardzo dawno i nadal czeka? Z tego co tu widzę wszyscy raczej są już w temacie ubezpieczeń. Wiem że to żadna różnica ale chciałabym wiedzieć czy ktoś jeszcze czeka czy może z moją aplikacją jest coś nie tak. Pani która w tym siedzi twierdzi że z osób którym pomagała 2/10 dostały a reszta jest w takiej sytuacji jak ja. Już mnie to niebotycznie denerwuje. hej, ja też nadal czekam :/ i też mnie to już denerwuje wszystkie dokumenty wyslalam 5 marca, czekam aż poproszą mnie o proof of founds. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valkyr Napisano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Też czekam i jestem już mocno zniecierpliwiony. Aplikację złożyłem 22 lutego, po kilku dniach poprosili mnie o dosłanie wyciągu z konta bankowego. Wysłałem niezwłocznie. Całość dokumentów wysłałem więc pod koniec lutego i echo...;/ Po konsultacji z panią z IEC wysłałem dokumenty pocztą na początku września 2012, tak żeby moja aplikacja przeszła automatycznie na następny rok i załapać się na listę rezerwową. Z powodu zmian procedur na rok 2013, dokumenty odesłali pocztą. W sytuacji gdy miałem już przetłumaczony wyciąg z konta i zaświadczenie o niekaralności z września tamtego roku, po uruchomieniu Kompasa i założeniu konta w MY CIC, zeskanowałem tłumaczenie, stary oryginał i aktualne zaświadczenie bez tłumaczenia jako kontynuację. Analogicznie zrobiłem z wyciągiem z konta. Nie dostałem żadnej informacji o konieczności dołączenia aktualnych tłumaczeń przysięgłych, więc wszystko jest chyba kompletne. Może z tego powodu zostałem tymczasowo olany... 7 kwietnia chciałem obchodzić drugie urodziny mojego chrześniaka w Brampton/Toronto, ale już nie zdążę. Ktoś ma podobną sytuację do mnie? Chodzi o składanie dokumentów w tamtym roku, skan starych tłumaczeń i dołączenie aktualnych dokumentów już bez tłumaczenia.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agulla Napisano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Moja dziewczyna złożyla 5.03 i nadal czeka, ja dwa dni pozniej i to samo. pare dni temu poprosili mnie o dodatkowy police certificate z Anglii poniewaz nie wiedzieli że jak się przedstawi takowy dokument ze szkocji to on zawiera informacje z calego UK, wyslalem wyjasnienie i czekam nadal;-( Hej hej, Mielismy dokladnie ten sam problem z Scotland Disclosure- wyslalismy im wyjasnienie ze obejmuje UK ale odpisali ze chca ACRO police check, wiec teraz czekamy na uzyskanie tak owego z UK, co za paranoja:(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justa56 Napisano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Też czekam i jestem już mocno zniecierpliwiony. Aplikację złożyłem 22 lutego, po kilku dniach poprosili mnie o dosłanie wyciągu z konta bankowego. Wysłałem niezwłocznie. Całość dokumentów wysłałem więc pod koniec lutego i echo...;/ Po konsultacji z panią z IEC wysłałem dokumenty pocztą na początku września 2012, tak żeby moja aplikacja przeszła automatycznie na następny rok i załapać się na listę rezerwową. Z powodu zmian procedur na rok 2013, dokumenty odesłali pocztą. W sytuacji gdy miałem już przetłumaczony wyciąg z konta i zaświadczenie o niekaralności z września tamtego roku, po uruchomieniu Kompasa i założeniu konta w MY CIC, zeskanowałem tłumaczenie, stary oryginał i aktualne zaświadczenie bez tłumaczenia jako kontynuację. Analogicznie zrobiłem z wyciągiem z konta. Nie dostałem żadnej informacji o konieczności dołączenia aktualnych tłumaczeń przysięgłych, więc wszystko jest chyba kompletne. Może z tego powodu zostałem tymczasowo olany... 7 kwietnia chciałem obchodzić drugie urodziny mojego chrześniaka w Brampton/Toronto, ale już nie zdążę. Ktoś ma podobną sytuację do mnie? Chodzi o składanie dokumentów w tamtym roku, skan starych tłumaczeń i dołączenie aktualnych dokumentów już bez tłumaczenia.? Oni mają podobno miesiąc od złożenia wszystkich dokumentów na rozpatrzenie. Myślę że woleliby aktualne tłumaczenia, ale powinni też dać Ci znać. Ja złożyłam wszystkie dokumenty w piątek i ciekawe ile będę czekać na jakąkolwiek odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.