Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich

moze ktos sie orientuje jak wyglada sprawa wiz dla niemowlakow

otoz Chcila bym sie starac o wize dla dziecka ktore ma pare miesiacy turystyczna, ja mam wize turystyczna wazna na 10 lat z tym ze na nazwisko panienskie , a moj maz ma zielona karte i jest na terenie usa i chcialybysmy go odwiedzic , czy ktos moze mi powiedziec jak wyglada sprawa z wizami dla dzieci ?wspomne tez ze maz bedzie na nas skladal papiery i sprowadzal ale pewnie to dlugo potrwa dlatego potrzebna jest na ta wiza, czy ktos mial podobna sytuacje???

Napisano

Najlepsze wyjście aby mąż przejął amerykańskie obywatelstwo i wtedy dziecko dostanie obywatelstwo po ojcu .Odpadnie problem z wizą bo tutaj bardzo różnie bywa z dostawaniem wiz turystycznych dla dzieci których jedno z rodziców ma GC. Dziecko niezależnie od wieku musi mieć wizę .Składasz wniosek w imieniu dziecka i idziesz do konsulatu.Niemowlaka nie musisz zabierać. http://polish.poland...dla-dzieci.html

Napisano

Bylam w podobnej sytuacji. Maz z GC, a ja turystka na zniszczonej wizie. Z tym, ze my najpierw postaralismy sie o wizy, bo rozne historie slyszelismy, a to ze wizy nie dadza jak zlozone jest sponsorowanie. W styczniu dostalismy wizy oboje czyli ja i moje 2miesieczne wowczas dziecko. Konsul chcial, zebym go przekonala, ze nie zostane w USA z mezem, wiec przygotuj sie na pytania tego typu. Po happy endzie w ambasadzie spedzilismy 3 miesiace w NY i na swieta wybieramy sie drugi raz ale na krocej. Najtrudniejsze z tego wszystkiego bylo zrobienie mlodemu fotki do wizy:) Powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...