basia1 Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 Hej mam pytanko a mianowicie kiedy dokument DS 230 Part 1 ma byc wyslany razem z innymi papierami typu akt malzenstwa ,akt urodzenia i t.p.Pytam bo przeslali mi wiadomosc z NVC ze go brakuje ?
basia1 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2012 ze sponsorowania rodzinnego a dokladnie przez meza obywatela USA
mis Napisano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2012 NVC powinno przyslac CI listownie jakich dokumentow od Ciebie oczekuja. Przewaznie sa to wlasnie rozne "akty" i "certyfikaty" plus "swiadectwa" wszystko w oryginale i przetlumaczone na anglijski jazyk
misza 26 Napisano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2012 O ile mi wiadomo basiu to Ty mialas juz wszystko wyslane i czekasz na termin interview,a ds 230 to wydaje mi sie ze sie wysylalo przed tymi wszystkimi aktami,itp. Musialas przeoczyc,czyli musisz dosłac i bedzie ok
basia1 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2012 Tak owszem mialam wyslane ale jakims sposobem ten dokument zaginol w NVC i nie tylko ten podobno jeszcze swiadectwo o niekaralnosci.Pytalam dlatego ze cala ta sprawa zajmuje sie pani adwokat i sama nie wiedzialam co jest .Teraz czekam na inne wiadomosci z NVC mam nadzieje ze to bedzie wiadomosc z data interviu
misza 26 Napisano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2012 Musiałaś wysylac ponownie czy znalazly sie?
basia1 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2012 Podobno DS230 sie znalazl po 3 dniach a adwokatka ma wyslac kopie swiadectwa o niekaralnosci bo jak do tej pory nieodnalezli...
Magdacz Napisano 20 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 A gdzie wysyłamy DS-230 ? na razie dostałam z mężem wiadomośc, że ma wysłac Affidavit Of Support, ale wiem że trzeba bedzie jeszcze wysłać to DS-230 , ale nie dostałam od nich żadnych informacji, AOS pisali, zeby wysłać tam do nich do US, ale tak sie zastanawiam co z DS-230 bo czytałam , że wySYŁA się razem z birth certificate, świadectwo o niekaralności itp. czy to znaczy, że bede musiała to przetłumaczyć i wysyłać stąd do US ? czy tutaj do ambasady w Warszawie ? bo w koncu interview ma byc w Warszawie, troche się pogubiłam Z góry dziekuje za odpowieź
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.