idaho Napisano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2012 Witam serdecznie Czy ktoś prowadzi statystyki z jakich lotnisk zawracają najczęściej? Jestem w stanie nawet zamienić lotnisko.Nie mam złych intencji i wiem,że wrócę po 3 tygodniach. Ale jeśli np.odsetek zawróconych Polaków wynosi w NY np.30% a w San Francisco 3% to wybiorę się do San Francisco. Jakie lotniska są pewniejsze,te mniej oblegane? I czy ktoś prowadzi statystyki gdzie Polacy lądują najczęściej? Dziękuję i pozdrawiam
makdonald Napisano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2012 Jak to mowia "strach ma wielkie oczy". Jesli nie masz nic na sumieniu, mozesz ladowac nawet w Newark
tapeta999 Napisano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2012 jak napisał kolega wyżej jeśli nic nie przeskrobałeś i nie masz nic na sumieniu nie masz się czym martwić
idaho Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2012 No właśnie o Newark wspominał kolega ,że z Newark dużo zawracają,więcej niż z JFK.Rzucił,że 25%,ale to chyba przesada co?
sly6 Napisano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2012 25 % ale z jakiego okresu czasu,np z 1 samolotu a ten ktos gdzie ma takie statystki?zapytaj sie o zrodlo bo nawet juz takich odmow nie ma w Ambasadzie a tym bardziej na lotnisku
idaho Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 No dokładnie Wczoraj,przyczytałem większość stron związanych z wypełnieniem DS-160.Wiele osób wyraża się tam pozytywnie po rozmowie z Konsulem.A tutaj pojawił by się nawet większy problem,czyli nawrotka na lotnisku,stąd też jestem taki nerwowy A na miejscu to mam wrażenie gdzie by nie wylądować to było by ciekawie. Pozdrawiam
Michael1986 Napisano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 Gdzieś w pewnym artykule na necie ze dwa lata temu było podane, że w ciągu tamtego roku zawrócono z lotnisk 164 osoby z Polski. (Jeśli dobrze pamiętam - źródła nie znalazłem). A do USA z Warszawy leci rocznie do USA na pewno ponad 100.00 ludzi LOT-em. (Z Krakowa jak LOT latał do Chicago było 58000 pasażerów w 2010r.) Tak więc jest to niecały promil ludzi (jeśli dobrze szacuje). Więc nie ma co panikować, szczególnie gdy się leci z "legalnymi intencjami".
sly6 Napisano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 tych zawrocen jest wiecej ,,tzn tak bylo z rok temu niz te 164 ale i tak to jest promil tego ile osob leci do USA
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.