Skocz do zawartości

Osiemnastka W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów ;)

Słuchajcie chciałabym poznać wasze opinie na temat wycieczki do USA kiedy to mam skończone aż całe 18 lat ;) wiem, że się tu zgadują raczej kilka lat starsi wycieczkowicze, no ale ja nie dam rady zaczekać z tą wycieczką do 21 roku życia. Chciałabym jechać na jakieś 2tyg, oczywiście objazdowo, może być z biurem podróży, a najlepiej z kimś kto organizuje na forum, ale kto by chciał takiego młodziaka? :) na marginesie to ja jestem ogarnięta, nie trzeba mnie za rączkę prowadzać.

ogólnie chciałabym poznać wasze zdanie. wiem, że jeśli chodzi o imprezy, alkohol itd to mój wiek mocno stoi na przeszkodzie, ale ja akurat wolałabym, żeby wszystkie chwile spędzone w USA zostały mi w głowie, a nie konkretnie wyparowały z %(chociaż fajnie byłoby jakieś chwile lekko 'uświetnić') ;) a co do imprezy to bym myślała na miejscu.

nie wiem jak realnie do tego podejść, nie wiem jak z wizą- mam przedstawić, że mam dokąd wracać tzn. zaświadczenie ze szkoły(zaoczna)?że mam rodziców? dom(mieszkam sama)?

kurczę harowałam na te usa w cholernym kebebie przez całą dobę, niezliczone dorywcze,grosz do grosza. no a teraz rzuciałam pracę(raczej),mam 10tys., kupę wolnego czasu i chcę do usa. nie wiem czy na 2tyg. wystarczy, ale o tym później. konkretnie interesuje mnie co sądzicie o tej wizie?

w ogóle jak myślę nierealnie to sprowadźcie mnie na ziemię, zanim kompletnie się wczuję i zacznę się pakować :)

Napisano

Jak chcesz jechać na wycieczkę to czemu nie? Jeśli masz 18 lat to po prostu nie będziesz mogła pić alkoholu ani pewnie do większości klubów i barów nie wejdziesz. Problem może też być z wypożyczeniem samochodu. Poza tym wiek nie ma chyba za bardzo znaczenia. Jeśli masz kasę na wyjazd i chodzisz do szkoły, nie masz nic przeskrobane z prawem ani nie masz np. rodziny, która jest w USA nielegalnie to nie ma powodu obawiać się o wizę turystyczną. Znajdź wycieczkę i jedź. Dla osób w twoim wieku są różne obozy językowe, w czasie których są też wycieczki autokarowe po okolicy. Nie wiem tylko ile takie coś kosztuje.

Napisano

Radziłbym nie korzystać z ofert biur turystycznych, a szczególnie jeśli chodzi o USA. Poza tym lepiej z kimś coś sobie zorganizować. Zależy jeszcze gdzie chcesz lecieć, pewnie NYC. Jeśli chodzi o koszty to znajdując dobrą oferte 10k na dwa tygodnie to naprawdę dobra suma, nawet na Nowy Jork i okolice. Z imprezami nie byłoby mniejszego problemu, ponieważ jest wiele miejsc dla nastolatków, oczywiście bez alkoholu, a tak w ogólę to nie rozumiem osób, które narzekają z tego powodu.

Aktualnie sam jestem w NYC. Dostałem małe, ale ważne zlecenie i od razu wykorzystuje wolne zostając kilka dni dłużej ze względu na przypadającą rocznice 9/11.

Napisano

z tym obozem językowym to nie bardzo, nie widzi mi się jechać do NYC i uczyć się po 5godz dziennie i robić/chodzić tam gdzie ktoś mi pozwoli lub nie..

co do hotelu to wiem, że najpierw musiałabym się zorientować gdzie by mnie przygarnęli(ale raczej nie byłabym sama, planuję pobyt z osobą powyżej 21r. )

a wiecie może coś na temat takich wyjazdów: http://www.wycieczkadousa.pl/ organizowanych przez prywatnych ludzi?

brian- tak z ciekawości- 9/11 ten dzień wygląda jakoś szczególnie inaczej w NYC?tzn pewnie wszędzie o tym słychać, ale ludzie inaczej podchodzą w ten dzień do pracy/szkoły?

chyba, że jestes pierwszy raz na 9/11, więc ok ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...