daniell4 Napisano 24 Września 2012 Zgłoś Napisano 24 Września 2012 Witajcie, Jutro o godz 10 mam rozmowe z konsulem. Właśnie się pakowałem, wszedłem na stronę konsulatu żeby sprawdzić czy wziąłem wszystkie potrzebne dokumenty i dopiero teraz zauważyłem że osoby karane muszą mieć zaświadczenie o niekaralności Byłem karany i we wniosku wizowym zaznaczyłem że byłem karany i podałem okoliczności. Czy brak zaświadczenia automatycznie mnie dyskwalifikuje i przekreśla?
sly6 Napisano 24 Września 2012 Zgłoś Napisano 24 Września 2012 Mozesz nie isc na rozmowe i kolejnym razem sie stawic jak juz bedziesz miec takie zaswiadczenie oraz inne dokumenty..
lochraven Napisano 24 Września 2012 Zgłoś Napisano 24 Września 2012 Nie wiem czy teraz też tak jest, ale mnie np. brakowało takiego zaświadczenia z Anglii, i konsul wręczył mi list upoważniający mnie do wejścia do konsulatu w każdym momencie bez umawiania się - żebym mógł tylko donieść ten jeden papierek.
tapeta999 Napisano 24 Września 2012 Zgłoś Napisano 24 Września 2012 Musisz podczas rozmowy z konsulem muszisz przedstawić "zaświadczenie o niekaralności” oraz wyrok sądu lub decyzję prokuratury. Wszystko przetłumaczone na angielski przez tłumacza przysięgłego.
lilypons Napisano 27 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2012 Witam, mam pytanie w zwiazku z zaswiadczeniem o niekaralnosci. Gdzie mam sie o takowe postarac, w Polsce czy w Niemczech, gdzie na stale mieszkam? Kilka lat temu zaplacilam grzywne i pewnie jestem na indeksie, a chce obecnie zlozyc wniosek o wize. Na stronie konsulatu USA w Monachium nie podaja co prawda obowiazku posiadania Fuehrungszeugnis, ale nigdy nic nie wiadomo. Moze ktos przerabial juz podobny temat.
sly6 Napisano 28 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2012 jak mieszkasz w Niemczech i tam takie cos bylo to starasz z Niemiec.,,a chodzi o jaka tez wize ,jak turystyczna to z Polski niczego nie potrzebujesz tutaj masz wykaz gdzie takie zaswiadczenie sie dostaje,wybierz kraj http://travel.state.gov/visa/fees/fees_3272.html
lilypons Napisano 28 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2012 jak mieszkasz w Niemczech i tam takie cos bylo to starasz z Niemiec.,,a chodzi o jaka tez wize ,jak turystyczna to z Polski niczego nie potrzebujesz tutaj masz wykaz gdzie takie zaswiadczenie sie dostaje,wybierz kraj http://travel.state..../fees_3272.html Chyba niezbyt precyzyjnie sie wyrazilam, grzywne zaplacilam w 2009 roku w Polsce, do Niemiec przeprowadzilam sie pozniej. Dziekuje za odpowiedz
anoli Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2012 Czy pod karalność trzeba podpiąć też na przykład dwa mandaty za brak biletu komunikacji miejskiej?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.