Skocz do zawartości

Opłata Za Wizę

Lexi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

OK

Przeszedłem przez procedurę DS-160 dla siebie, żony i dzieci. Zarejestrowałem wszystkie potwierdzenia na stronie http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/ i jestem na etapie przygotowania wpłaty (4x528pln).

Według instrukcji należy pobrać wpłatę ze strony http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-paymentinfo.asp i jest tam fee160.pdf

I teraz myk: Nie otwiera się ten pdf tylko (po zmianie ustawień zabezpieczeń) pojawia się informacja, że wpłatę należy wnieść do 21-10-2012 w kwocie 528 zł, ale numer rachunku pojawia się tylko w postaci ukrytej ze znakami X zamiast numerów.

O co cho?

Czy wystarczy zrobić przelew w banku pocztowym?

Co wpisać w tytule przelewu?

Czy zna ktoś dane do przelewu?

Czy jest to jakiś specjalny formularz i skd go wziać?

W Banku Pocztowym powiedzieli mi, że mam przynieść jakiś wniosek, ale czy wystarczy wypełnić formularz na miejscu?

Napisano

Sprawdziłam i rzeczywiście nie ma podanego pełnego numeru konto... Ja swoją opłatę robiłam pod koniec sierpnia i na podobnym druczku było wszystko ładnie podane. Nawet mam go zapisanego na komputerze i napisany na nim numer konta to: 91 1320 0019 0764 7130 2000 0001.

Dla pewności zadzwoń na infolinię i potwierdź, ale jestem pewna, że się nie zmienił. Popraw więc te dane na tym druku (jest mozliwość wprowadzania zmian na formularzu pdf) i ten dokument wydrukuj tyle razy ile potrzebujesz i z nim idziesz do Banku Pocztowego. Nie zapomnij wziąć ze soba dowodu osobistego żony, bo nie przyjmą bez tego opłaty. Nie wiem, jak w kwestii dzieci, czy trzeba jakiś dowód tożsamości na nie czy nie...

Napisano

Sprawdziłam i rzeczywiście nie ma podanego pełnego numeru konto... Ja swoją opłatę robiłam pod koniec sierpnia i na podobnym druczku było wszystko ładnie podane. Nawet mam go zapisanego na komputerze i napisany na nim numer konta to: 91 1320 0019 0764 7130 2000 0001.

Dla pewności zadzwoń na infolinię i potwierdź, ale jestem pewna, że się nie zmienił. Popraw więc te dane na tym druku (jest mozliwość wprowadzania zmian na formularzu pdf) i ten dokument wydrukuj tyle razy ile potrzebujesz i z nim idziesz do Banku Pocztowego. Nie zapomnij wziąć ze soba dowodu osobistego żony, bo nie przyjmą bez tego opłaty. Nie wiem, jak w kwestii dzieci, czy trzeba jakiś dowód tożsamości na nie czy nie...

OK. Czy dla porównania możesz mi przesłać skan twojego dokumentu płatniczego na maila?

Napisano

idz z tym kwitkiem do banku pocztowego, oni wiedza co i jak przy oplacie za ds 160, ja sama placilam w poniedzialek. zero problemu,rozmowa jutro,. wwwwwrrr :P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...