Skocz do zawartości

Loteria Wizowa,obliczenia,luzne Rozmowy

mikun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

po co straszyć, bedzie to będzie :) 2007 rok był dawno temu,spójrzmy na lata ubiegłe

2010-32000

2011-33000

2012-40000

więc tendencja wzrostowa-wszystko będzie dobrze!!! :D pozdrawiam

koli ty czytałes ten wykres? co ma tendencja wzrostowa w ostatnich latach do tego?

możesz mi pokazac jakis wykres na którym zaczynalismy od niskich cuit-off a skończylismy na wysokich ? bo jakoś tu takiego nie widze...

po wykresie dv2013 jest pomiedzy 2007 a 2008 statystycznie więc nie mozesz tego porownywać do ostatnich lat bo numery od razu sie zaczynały na innym pułapie więc do prognozy najlepiej uzyc wykresów dv2007 i dv2008...te loterie sie skonczyly na 29 000 i 23 000 więc zakładając na podstawie tego co widać teraz można wywnioskować ze z ta loterią skonczymy ze sporym prawdopodobieństwem gdzies pomiedzy oczywiscie możemy skonczyć niżej jak w dv2005 gdzie wszystko wyhamowało albo troche przyspieszyc i przebic te 29 000 jak w dv2012 ale dv2012 był wyjatkowy ze względu na powtórzone losowanie więc nie wiem czy można sie do niego odnosić...

Wiekszość tych wykresów ma charakter liniowy więc na podstawie tego prognozuje że ten tez bedzie miał charakter liniowy a nie logarytmiczny czy wykładniczy...

natomiast biorąc pod uwage dv2012 i zmianę systemu powiadamiania można prognozować że przebijemy delikatnie 30 000

Napisano

Może i ty masz rację Dejmos ale w takim razie rozkład prawdopodobieństwa powinien byc w sumie róznomierny....

ale jedna rzecz mi nie pasuje skoro numery sa losowane z puli 100000 to dlaczego jeszcze nie spotkałem nikogo z numerem 50 000+ ?

Jestes pewnien ze numery sa losowane z puli 100 000 i same numery sa niepowtarzalne tylko literki sie zmianiają? nie jest tak że dla każdego kontynentu numery idą od jedynki odzielnie ?

Na immigration forum sa osoby z numerami powyzej 50000. Malo tego jest osoba z numerem powyzej 105 tys z kawalkiem - ostatni numer z mozliwych.

Poza tym gdyby bylo tak, ze losuja kolejne numery z kazdego kontynentu, to zakladajac, ze losuje sie z europy srednia kolo 33 tys. To niemozliwym byloby, ze cut off dl europy w dv 2012 byl 40000.

Napisano

koli ty czytałes ten wykres? co ma tendencja wzrostowa w ostatnich latach do tego?

możesz mi pokazac jakis wykres na którym zaczynalismy od niskich cuit-off a skończylismy na wysokich ? bo jakoś tu takiego nie widze...

po wykresie dv2013 jest pomiedzy 2007 a 2008 statystycznie więc nie mozesz tego porownywać do ostatnich lat bo numery od razu sie zaczynały na innym pułapie więc do prognozy najlepiej uzyc wykresów dv2007 i dv2008...te loterie sie skonczyly na 29 000 i 23 000 więc zakładając na podstawie tego co widać teraz można wywnioskować ze z ta loterią skonczymy ze sporym prawdopodobieństwem gdzies pomiedzy oczywiscie możemy skonczyć niżej jak w dv2005 gdzie wszystko wyhamowało albo troche przyspieszyc i przebic te 29 000 jak w dv2012 ale dv2012 był wyjatkowy ze względu na powtórzone losowanie więc nie wiem czy można sie do niego odnosić...

Wiekszość tych wykresów ma charakter liniowy więc na podstawie tego prognozuje że ten tez bedzie miał charakter liniowy a nie logarytmiczny czy wykładniczy...

natomiast biorąc pod uwage dv2012 i zmianę systemu powiadamiania można prognozować że przebijemy delikatnie 30 000

bez nerw :) nie neguję twojej wypowiedzi,ale nikt nie jest prorokiem i nikt nie przewidzi tego czy cała ta "machina"nie przyspieszy w następnych miesiącach nie o 1300 czy o 2250 numerków,a o 4000 nawet do 8000 tysiecy miesięcznie jak w latach ubiegłych :)będzie co będzie-nadzieja umiera ostatnia- podnośmy ludzi na duchu!!!-życzę wszystkim szczęścia i powodzenia :D

Napisano

ok dobra czyli wynika z waszych wypowiedzi ze losuja numery do tam ponad 100 tys ale to dziwne ze z Polski nie ma nikt tutaj jakis numerów 50tys + przynajmniej ja nie słyszałem i na tym forum po angielsku tam tez ludzie w statusach maja w sumie niskie numery...

ale z drugiej strony justi skoro losuja dla kazdego numer z powiedzmy 100tys tio chcesz mi powiedzieć że w Europie w Dv2012 nikt nie wylosował numeru powyzej 40tys? to jest statystycznie niemożliwe czyli ta teoria nie ma sensu - zakładając ze w DV2012 wszystkich wiz nie wyczerpali i skonczyli na 40 tys a mimo to wizy zostały

Napisano

ja nie mam żadnej teorii. mowie jedynie, co mi sie wydaje. gdyby dla kazdego kontynentu losowali oddzielne numery to byloby niemozliwe, zeby osoba w afryce miala cn np. 78tys, jesli na podstawie oficjalnych danych widac, ze z afryki wylosowanych zostalo kolo 55 tys osob. podobnie z europa. jesli w dv 2012 z europy wylosowano zalozmy 33 tys to numery dla europy powinny wahac sie od 1 do 33 tys. jesli tak to jakim cudem cut off dla europy byl 40000?

w tym roku wylosowano ponad 105 tys osob. na immigration forum jest osoba z afryki z ostatnim mozliwym numerem tj. 105 tys cos. ma jeszcze swoim opisie podane "dv 2013 sufferer".

na pewno istnieje jakas logika w losowaniu i przyznawaniu cn. nam sie moze jedynie wydawac jak jest.

poza tym, to ze nie slyszales o taki czy innym case number nie oznacza, ze on nie istnieje. jest wiele osob, ktore nie loguja sie na forach internetowych. z polski wylosowano 2038 osob. sa osoby z numerami niskimi, sa takie ktore maja nr powyzej 10000 (np.ja) ale i takie, ktorych cn jest wyzszy niz 20000. a prawda jest taka, ze na forum zalogowana jest jedynie garstka zwyciezcow.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Być może jest tak, że w osób z Afryki z numerami do 15500 jest tyle samo co osób z Azji do numeru 2700. Tak samo jak osoby z Polski mają różne numery, od tych najmniejszych poniżej 1000 do 20-kilku tysięcy.

Trzeba pamiętać, że numeracja jest jedna dla wszystkich.

okej, a Bahamy?

Z góry jest określone ile numerów będzie losowanych z danego kontynentu.

Nie może być tak, że numery nie zależą od kontynentu, bo wtedy nie byłoby rozgraniczenia przecież! Nie byłoby tabelki tylko pojawiałby się jeden cut-off dla wszystkich.

Przyglądając się Bahamom w kolejnych VB, można wyciągnąć wnioski, że albo mają osobne numery dla siebie, albo pula CN zaczyna się od Bahamów.

Z danych dla Oceanii i Ameryki Poł. można wywnioskować, że mają one osobne pule, albo wspólną.

Cut-offy są estymowanie - więc możliwe, że jest wpisany "na pałę" jakiś numer, np 78000, a tak naprawdę nie ma takiego CNa.

Co do osoby z numerem 105k - sprawdził numer przed 22 października, a forumowiczka neil tego właśnie dnia i ma numer 29k.

Niestety CNy jakie możemy przytaczać nie są ani dokładne, ani wiarygodne. U nas na forum z tego co pamiętam nie ma większych niż 30 000. System losowania i sprawdzania wyników jest niedopracowany, przechwałki o wygranej nie zawsze prawdziwe, a było coś słychać również o jakichś problemach ze zmianą statusu wygranej.

W zasadzie nie mam jakiejś tezy, raczej 2 hipotezy:

1. CNy przypadają w następujący sposób, np: 1-15 NA, 16-2500 SA+OC, 2501-5000 AS, 5001-10000 EU, 10001-15000 AF,15001-20000 AS, 20001-25000 EU, 25001-30000 AF, .... itd.

2. Każdy kontynent ma swoją zadeklarowaną pulę, losowanie odbywa się w taki sposób, że losowana jest dala liczba numerów z danego kontynentu i tak już zostaje do końca. Natomiast numery w VB są estymowane na podstawie liczby wylosowanych numerów w danej kategorii i szansy na otrzymanie wizy przez zwycięzcę (kolejka szybciej idzie, jeśli mało wiz zostanie rozdanych), a wysokie cut-offy to po prostu błąd metody - ktoś pewnie wpisuje dane do programu, który oblicza cut-off - wychodzi albo liczba albo nieskończoność, tak to pewnie wprowadzają do VB

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...