Pabianice Napisano 24 Października 2012 Zgłoś Napisano 24 Października 2012 Witam, Intersesują mnie szkoły w New Jersey, gdzie można dostać wizę studencką - program ESL. czy możecie coś polecić blisko np. Paramus lub Oradel? Co jest potrzebne, żeby przenieśc się do takiej szkoły? Czy to jest coś skomplikowanego?
sly6 Napisano 24 Października 2012 Zgłoś Napisano 24 Października 2012 a masz jaki status w USA ?bo bywa tak ze nic juz nie zrobisz . poczytaj strone urzedu imigracji w USA,tam masz to wyjasnione co musisz miec,jaki formularz itd
Pabianice Napisano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2012 Tak jestem na wizie studenckiej, ale chciałabym zmienić szkołę z New York na New Jersey
makdonald Napisano 25 Października 2012 Zgłoś Napisano 25 Października 2012 jaki jest "major" ( czy nawet "minor") po studiach o dumnej nazwie English as a Second Language ? Ja sie w ogole dziwie, ze jeszcze wydaja tu wizy studenckie na takie pierdoly ps wait a minute - z tego co pisalas rozumiem, ze juz sie przeprowadzilas do NJ...... Tak jestem na wizie studenckiej, ale chciałabym zmienić szkołę z New York na New Jersey corka polskich docentow z sasiedztwa z powodu bezrobocia po trzech fakultetach z ohio state univ. postanowila kontynuowac edukacje ( na "masters") w NYC - aby przeczekac recesjenawet nie narzeka bo pisze jakies ksiazki w wolnych chwilach a tato z mama placa za apartament, czesne i utrzymanie 25-letniej corki N.Y.C. ruleZ
gal Napisano 25 Października 2012 Zgłoś Napisano 25 Października 2012 N.Y.C. ruleZ Tak jest NYC ruleZ! przez duze "Z" Ta corka tychze docentow jest jedna z bardzo bardzo wielu dzieci tatusiow i mamus badz dokladniej "majatku rodzinnego" utrzymanka. Takich ci u nas dostatek albo i dwa. 25 lat to jeszcze nic. W takich rozwinietych Niemczech maja i po 34 i ciagle studiuja, tak sie swiat poprzekrecal
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.