lady_disaster Napisano 4 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 Pytanie byc moze smieszne albo i nawet glupie. Tak czy śmak skads sie musze tego dowiedziec poniewaz na internecie nie znalazlam zadnego konkretnego info na ten temat. 5 pazdziernika tego roku dostalam wize B2 na 10 lat i jestem troche zdezorientowana, bo slyszalam od znajomych, ze trzeba wyjechac w tym samym roku, w ktorym sie otrzymalo wize czyli zostaloby mi na to niecale 2 miesiace. Niestety mam w Polsce do uregulowania pare spraw i nie wiem czy dam rade wyjechac przed nowym rokiem. I tu moje pytanie czy istnieje cos w rodzaju narzuconego terminu po uzyskaniu wizy, w ktorym trzeba wyjechsc do USA? tzn czy np. w ciagu kilku miesiecy lub roku po otrzymaniu musowo nalezy pierwszy raz wyjechac? Wydaje mi sie to troche dziwne, dlatego watpie zeby to byla prawda. Moze ktos sie orientuje? bylabym wdzieczna za odp.
sly6 Napisano 4 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 mozesz przed samym koncem wizy leciec do USA,wazne abys miala ja wazna,plus paszport wazny
lady_disaster Napisano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 2012 tak tez myslalam, ale wolalam sie upewnic;] dzieki za odpowiedz
uga-buga Napisano 6 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2012 Jak wiza ma expiry date za 10 lat od teraz to jasne jest przeciez ze trzeba wyjechac do konca roku, tak mowila Gozdzikowa z 4-go pietra, a ona sie na takich rzeczach zna!
lady_disaster Napisano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 6 Listopada 2012 okay, dotarlo;] ale dzieki za odpowiedz tak czy inaczej.
uga-buga Napisano 7 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2012 Spoko ;-) Na przyszlosc po prostu lepiej opierac sie na danych z rzeczywistosci niz na plotkach, tzw brzytwa Ockhama Ludzie potrafia wymyslac rozne bzdury, najlepiej filtrowac to jako szum informacyjny
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.