Minio Posted May 31, 2005 Report Share Posted May 31, 2005 Hej mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś wie może czy można odebrać osobiście paszport w ambasadzie w Krakowie? Ja mam wizyte w ambasadzie 28 czerwca a bilet do N.Y. mam na 2 lipca! Jest szansa na jakieś wcześniejsze odebranie tego paszportu, czy niestesty trzeba czekać na kuriera? O ile wiem w Warszawie jest luzik bo paszporty z wizami mozna odebrać tego samego dnia a może w Krakowie tez już tak można? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiola Posted May 31, 2005 Report Share Posted May 31, 2005 Nie słyszałam, aby można było odebrac paszport osobiscie. Jest to możliwe jedynie w nagłych przypadkach, cokolwiek to oznacza. Może twoj własnie taki będzie, ale większość zainteresowanych wyczekiwała kuriera w domku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 9, 2005 Report Share Posted June 9, 2005 ale jak to jest do konca z tymi paszportami? oni wbijają wizę tego samego dnia, w którym trwa rozmowa?I długość czasu, w jaki paszport z wizą wracają do właściciela zalezy od odległości jaka dzieli konsulat od miejsca zamieszkania osoby ubiegającej sie o wize? czy jeśli powiedzmy mieszkam blisko Krakowa i przecietnie poczta do mnie idzie z Krakowa dzien - lub dwa- ma to wpływ na to,ze przesyłke z paszportem dostane szybciej? Mam 6 dni od czasu wizyty w konsulacie do dnia wylotu z Polski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszwsap Posted June 9, 2005 Report Share Posted June 9, 2005 z tego co pamietam jak staralem sie o turystyczna oni pytali sie kurirem czy odbiore osobiscie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika Posted June 9, 2005 Report Share Posted June 9, 2005 ja bylam w Krakowie po turystyczna 1 kwietnia tego roku i nie bylo mozliwosci odebrania osobiscie, od razu odeslali mnie do DHLu, ale paszport dostalam bardzo szybko (bylam w piatek a kurier zapukal juz w poniedzialek albo we wtorek) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted June 9, 2005 Report Share Posted June 9, 2005 "Jeżeli osoba ubiegająca się o wizę kwalifikuje się do jej otrzymania, a jej wniosek został rozpatrzony w Ambasadzie Stanów Zjednoczonych w Warszawie, paszport z wizą zostanie odesłany pod adres domowy osoby ubiegającej się o wizę za pośrednictwem firmy DHL. Odbiór paszportu pocztą kurierską trwa od 5 do 10 dni roboczych. Jedynie w nagłych przypadkach choroby lub śmierci członka najbliższej rodziny w USA wizy wydawane są tego samego lub następnego dnia roboczego. " Link to comment Share on other sites More sharing options...
prosiaczek8 Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 ludzie.ja mam wizyte w ambasadzie 16 czerwca a 17 juz lece. dadza mi paszport od razu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 A JAK TO JEST Z WIZA?czy oni wbijaja wize tego samego dnia, którego sie jest w ambasadzie na wizycie u konsula?czyli powiedzmy, ide do nich 14 czerwca i wize mam wlasnie od 14-tego?tak,ze moglabym natychmiast leciec do USA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iskra Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 wiza jest wbita w dniu rozmowy... z data kiedy było się na rozmowie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 dzieki Iskra... ja wlasnie jutro,a wiec 14.06.- stane oko w oko z konsulem...trzymcie kcuki.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.