gluszczka85 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 Hej. jeszcze się nie zgłosiłam. Mam zamiar zrobić to teraz. Dokonałam wpłaty, teraz czeka mnie wniosek. Wiem, że jest oddzielnytemat do tego założony, ale czytanie go doprowadza mnie do szału, a na infolinie nie mam co liczyć. Z bardziej niekompetentną informcją nie rozmawialam. Denerwuje się, ponieważ szukam odp na 2 nurtujące mnie pytania, a odpowidzi jakie słyszę/czytam nie są spójne. co mam wpisać w miejscach: - osoba kontaktowa w USA - nie znam NIKOGO - miejsce, w którym sie zatrzymam - znam miasta, ale nie mam konkretnych rezerwacji, w konkretnych hotelach. Czy wystarczy nazwa miasta? a w adresie n/t??? czy wpisać COŚ (nie chę kłamać ani nic kręcić), bo potem tego i tak nikt nie sprawdzi??? no i mniej ważne pytanie: pisac czy nie że mam chłopaka (jako OTHER przy określaniu swojego stanu)???
dwwml Napisano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 pytają o stan cywilny, a bycie w zwiazku z chlopakiem takim stanem nie jest....wiec normalnie 'single'
sly6 Napisano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 wpisujesz zgodnie z prawda a jak nie znasz odpowiedzi to piszesz jak sie da n/a najwyzej na rozmowie powiesz co masz w planach,takie cos jest dopuszczalne
gluszczka85 Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 dziękuję sly6 pytanie czy ewentualnie wpisać adres I-szego hotelu, bo na 99% tam bede - reszta jest tam zabukowana, z moją rezerwacją z uwagi na koszty czekamy do przyznania wizy.
sly6 Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 wpisuje sie 1 adres hotelu i jak go znasz to wpisz
gluszczka85 Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2013 Wizę dostałam - na 10 lat z możliwością wielokrotnego wyjazdu. Rozmowa krótka, treściwa, z uśmiechniętym Panem konsulem. Pytania: - w jakim celu pani jedzie - turystycznym - dokąd? - San Fra., LA, Las Vegas - co pani robi - ... - ile lat pani pracuje - od 2005. Pan konsul: oooooooooo, długo, 9 lat - czy ma pani krewnych w USA? - nie - z kim pani jedzie? - ze znajomymi - i nie ma krewnych? - nie - była pani poza Europa? - nie - a w Europie? - tak - gdzie? - .... , głównie wakacyjnie - dziękuję, dostaje pani wizę na 10 lat z możliwością wielokrotnego wyjazdu. Przyjemnego lotu. Dziękuję Wszystkim za pomoc i odpowiedzi
ana.lu Napisano 27 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Wcisnę się tutaj... Moja sytuacja wygląda tak, mam umowę na 10lat w pracy, szkoły żadnej nie robię aktualnie, w Stanach żadnej rodziny nie mam. Dostałam zaproszenie od przyjaciółki z którą znam się praktycznie już 2lata(poznałam ją w internecie), nigdy na żywo jej nie spotkałam, dlatego nie wiem co mam powiedzieć konsulowi, gdy zapyta się do kogo jadę, po prostu powiedzieć że do przyjaciółki and that's all?
KaeR Napisano 27 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 No jak do przyjaciółki to mówisz, że do przyjaciółki. Generalna zasada: nie kręcić. Kłamstwo ma krótkie nogi mówią, a w przypadku ubiegania się o wizę USA kłamstwo jest inwalidą i nie ma nóg wcale.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.