Skocz do zawartości

Jaka Szansa Na Wizę? - Wyjazd Turystyczny Na 18 Dni

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

• Odpowiedzi 25
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Hej.

jeszcze się nie zgłosiłam. Mam zamiar zrobić to teraz. Dokonałam wpłaty, teraz czeka mnie wniosek. Wiem, że jest oddzielnytemat do tego założony, ale czytanie go doprowadza mnie do szału, a na infolinie nie mam co liczyć. Z bardziej niekompetentną informcją nie rozmawialam.

Denerwuje się, ponieważ szukam odp na 2 nurtujące mnie pytania, a odpowidzi jakie słyszę/czytam nie są spójne.

co mam wpisać w miejscach:

- osoba kontaktowa w USA - nie znam NIKOGO

- miejsce, w którym sie zatrzymam - znam miasta, ale nie mam konkretnych rezerwacji, w konkretnych hotelach. Czy wystarczy nazwa miasta? a w adresie n/t??? czy wpisać COŚ (nie chę kłamać ani nic kręcić), bo potem tego i tak nikt nie sprawdzi???

no i mniej ważne pytanie: pisac czy nie że mam chłopaka (jako OTHER przy określaniu swojego stanu)???

Napisano

wpisujesz zgodnie z prawda a jak nie znasz odpowiedzi to piszesz jak sie da n/a

najwyzej na rozmowie powiesz co masz w planach,takie cos jest dopuszczalne :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wizę dostałam - na 10 lat z możliwością wielokrotnego wyjazdu. Rozmowa krótka, treściwa, z uśmiechniętym Panem konsulem. Pytania:

- w jakim celu pani jedzie - turystycznym

- dokąd? - San Fra., LA, Las Vegas

- co pani robi - ...

- ile lat pani pracuje - od 2005. Pan konsul: oooooooooo, długo, 9 lat :P

- czy ma pani krewnych w USA? - nie

- z kim pani jedzie? - ze znajomymi

- i nie ma krewnych? - nie :)

- była pani poza Europa? - nie

- a w Europie? - tak

- gdzie? - .... , głównie wakacyjnie

- dziękuję, dostaje pani wizę na 10 lat z możliwością wielokrotnego wyjazdu. Przyjemnego lotu.

:)

Dziękuję Wszystkim za pomoc i odpowiedzi :)

• 5 tygodni później...
Napisano

Wcisnę się tutaj...

Moja sytuacja wygląda tak, mam umowę na 10lat w pracy, szkoły żadnej nie robię aktualnie, w Stanach żadnej rodziny nie mam.

Dostałam zaproszenie od przyjaciółki z którą znam się praktycznie już 2lata(poznałam ją w internecie), nigdy na żywo jej nie spotkałam, dlatego nie wiem co mam powiedzieć konsulowi, gdy zapyta się do kogo jadę, po prostu powiedzieć że do przyjaciółki and that's all?

Napisano

No jak do przyjaciółki to mówisz, że do przyjaciółki. Generalna zasada: nie kręcić. Kłamstwo ma krótkie nogi mówią, a w przypadku ubiegania się o wizę USA kłamstwo jest inwalidą i nie ma nóg wcale.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...