Zohan1980 Napisano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Z zona sie dowiedzielismy dopiero w USA ze jest w ciazy. ilya_: Urodzenie dziecko na waznej wizie turystycznej jest "nielegalne"? o jakich konsekwencjach piszesz? jest jakies prawo ktore tego zabrania? Katlia: Tysiace nie tysiace dolarow nie mam z tym problemu, zdrowie zony oraz dziecka sa najwazniejsze. tapeta999: Hmmm "polskie kombinowanie"... pomyslales moze o tym ze zona jest w zaawansowanej ciazy i lekarz zalecil pozostanie na terenie USA do momentu porodu? czy od mieszkania i od bycia obywatelem "Polskim" wszedzie podejrzewasz "Kombinowania" i "Podstepy"?
Joanna30 Napisano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 To jak długo już jesteście w Stanach, że dopiero tam dowiedzieliście się, że jest w ciąży, a teraz ta ciąża jest tak zaawansowana, że podróż jest niewskazana? Problem może się pojawić, kiedy przesiedzicie dozwolony pobyt, bo będziecie nielegalnie - nawet mimo posiadania amerykańskiego dziecka. Zakładam oczywiście, że jesteście turystami, a nie pojechaliście do pracy, bo wtedy już jesteście nielegalnie - łamiecie przepisy wizowe. Nawet jeśli robi tak miliony osób, to nie znaczy, że jest ok (to moje mruganie odnosi się do Twojego mrugania, kiedy pytałeś, jak otworzyć konto na wizie turystycznej i że robią tak miliony Polaków ) Może więc, posiadając odpowiednie zaświadczenie od lekarza, postaracie się o przedłużenie pobytu, żeby uniknąć ewentualnych problemów w przyszłości. Nie wiem tylko, jak będą patrzeć na Wasze konto w USA (jeśli udało Wam się je otworzyć).
Zohan1980 Napisano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Joanna30 - nie planujemy przedluzac pobytu i nie planujemy otwierac konta. Czyli nie ma problemu Super dziekuje.
Joanna30 Napisano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Ale weź pod uwagę, że nie będziecie mogli wylecieć z dzieckiem od razu po porodzie, bo trzeba mu będzie najpierw wyrobić paszport. Nie wiem, jak długo trwa, więc o tym też musicie pamiętać.
Zohan1980 Napisano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Wezmiemy to pod uwage, dziekuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.