wislander Posted June 2, 2005 Report Posted June 2, 2005 Wiem , ze 32 kg kazdy, ale mam sprzeczne info co do ich rozmiarow, wiec prosze o pomoc:)
dagmarcia Posted June 2, 2005 Report Posted June 2, 2005 Zadzwon do linii lotniczych ktorymi lecisz i zapytaj...
wislander Posted June 2, 2005 Author Report Posted June 2, 2005 Spoko-jest to także pewne rozwiązanie:)
rosol Posted June 2, 2005 Report Posted June 2, 2005 Co do duzych bagazy (2*32kg) to na pewno nie bedzie problemu z wymiarami. Kupujac torby podrozne juz sa wymiarowe.Trzeba uwazac na podreczny.
SantaCruz_CA Posted June 2, 2005 Report Posted June 2, 2005 pierwsza sztuka: (suma wys/dl/szer): 158cm, a druga sztuka 140cm
wiola Posted June 2, 2005 Report Posted June 2, 2005 "Możesz dokonać odprawy 2 sztuk bagażu. Każda z nich może ważyć do 32 kg. Suma trzech wymiarów jednego bagażu nie powinna przekraczać 158 cm, a w klasie ekonomicznej - 273 cm dla dwóch bagaży. Dla dzieci poniżej drugiego roku życia dozwolony jest przewóz jednej sztuki bagażu, którego wymiary nie powinny przekraczać 115 cm, a waga 32 kg. " I jeszcze bagaż podręczny: "Pasażerowie klasy ekonomicznej mogą wnieść do samolotu tylko jedną sztukę bagażu podręcznego. Każda sztuka bagażu nie może być większa niż 55 x 40 x 20 cm i nie może ważyć więcej niż 8 kg. Składana torba na ubrania (nie większa niż 57 « 54 « 15 cm) może również zostać zabrana na pokład jako bagaż podręczny." Powodzenia
wislander Posted June 2, 2005 Author Report Posted June 2, 2005 Dzieki dla wszystkich, ale szczegolnie za info, ktore tez mi chodzilo po glowie-czy torby sa poddawane standardyzacji i mozna kupic tylko prawidlowe-DZIEKI:)
SantaCruz_CA Posted June 2, 2005 Report Posted June 2, 2005 Dzieki dla wszystkich, ale szczegolnie za info, ktore tez mi chodzilo po glowie-czy torby sa poddawane standardyzacji i mozna kupic tylko prawidlowe-DZIEKI:) NIE WSZYSTKIE TORBY SA JEJ PODDAWANE!!!!!!! - jedynie niektore (te z wyzszej polki) maja naklejki ze maja wymiary OK dla samolotu i ze niby sa polecane przez linie (i tu jest nalepka miedzy innymi z logo lufthansy ;-) ) wierz mi - znajdziesz wiele walizek - szczegolnie w marketach- ktore sa za duze - wygladaja jak dla handlarzy z chin jadacych na stadio 10-lecia... ale nie martw sie - na wymiary walizy "rejestrowanej" nikt nie patrzy ;-) jedynie czasem na wymiary podrecznego patrza.
wiola Posted June 2, 2005 Report Posted June 2, 2005 Oj tak, walizki są przeróżne !!!!! Różnią się ceną, wyglądem, jakością i co ważne ciężarem >ceny od 29,99 do 299, 90 Rozglądam się za odpowiednią od jakiegoś czasu i powiem szczerze mam duży dylemat
moniaa Posted June 2, 2005 Report Posted June 2, 2005 mam 40l (wcale nie jest duza) torbe campusa i chce ja wziac jako bagaz podreczny!!jak saddzicie moze byc??
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.