kawaldziada Napisano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2013 Witam! Chce wyjechać do USA na trzy miesiące w odwiedziny do rodziny. Problem w tym że jestem osoba młodą i ciężko jest mi wykazać związki z krajem chociaż nie planuje dłuższego pobytu w USA niż deklarowane 3 miesiące. Zastanawiam się czy jest sens wybierać jakiś fikcyjny kierunek studiów po to żeby dostać wizę? Czy to że na rozmowie z konsulem nie będę miał zaliczonego pierwszego semestru z miejsca dyskwalifikuje mnie do uzyskania wizy?
sly6 Napisano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2013 Wiele osob tak kiedys myslalo i dzis mysli ze jak beda na studiach to wiza w kieszeni Tak jest to jakis plus ale co z rozmowa,przekonaniem Konsula ze sie uczysz naprawde,ze wrocisz na studia?na to zwroc uwage To ze chodzisz na studia za duzo nie pokazuje ze wrocisz,ile to takich osob wyjechalo-pojechalo,mialo wrocic i do tej pory sa w USA wazne jest to czy ktos pojechal do rodziny,czy wrocil na czas,jak te osoby pojechaly do USA
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.