Skolo Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Witam, mam leciec do pracy w Taco bell ale mam lepsza oferte w Chicago. Lece pierwszy raz i nie mam jeszcze ssn, czy duzo ryzykuje nie przyjezdzajac w ogole do pracodawcy (Taco Bell) i jadac prosto do Chicago?- czy wyrobie sobie tam bez problemu SSN? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mingan Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 ryzukujesz że nie dostaniesz po raz kolejny wizy J1 , a ssn można chyba wyrobic tylko u pracodawcy do którego miałeś lecić zreszta użyj wyszukiwarki bo temat był wielokrotnie powtarzany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 czy duzo ryzykuje nie przyjezdzajac w ogole do pracodawcy (Taco Bell) i jadac prosto do Chicago? Nikt nie da Ci konkretnej odpowiedzi, ale raczej TAK, ryzykujesz duzo... Nazywa sie to SEVIS i kosztowalo lzy u wielu osob, ktore tez podchodzily swobodnie do tego, gdzie maja pracowac. :roll: Chyba ze nie interesuje Cie powrot do USA, wowczas droga wolna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
moniaa Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 ja bym nie ryzykowala :? lepiej mniej zarobic a za rok znalezc sobie lepiej platna prace-lub zatrudnic sie (w twoim przypadku)u tego pracodawcy w Chicago nie ryzykuj i pamietaj ze nie wszyscy studenci maja szanse pracowac w USA wiec jej nie marnuj!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadzia Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 zalezy czy chcesz jeszcze kiedys wjechac do USA. jezeli tak, to lepiej nie ryzykuj. No a jesli to ma byc twoj pierwszy i ostatni raz to mozesz robic co sobie wymyslisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.