Skocz do zawartości

Czym Jest Rodzina We Wniosku Wizowym?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Idę w piątek na rozmowe do Krakowa. Zastanawia mnie jedna rzecz i nie wiem czy dobrze zaznaczyłem. Mianowicie zaznaczyłem we wniosku, że nie mam rodziny w USA. 2 lata temu na wniosku o wize J-1 zaznaczyłem i powiedziałem, że mam. Ale teraz stwierdziłem, że nie będę tego zaznaczał, bo jest to kuzyn mojego taty, którego nigdy w życiu nie widziałem, a z tego co wiem, to dla Amerykanów to żadna rodzina.

Napisano

Chodzi o bliską rodzinę (immidiate relatives). To jest rodzeństwo, dzieci, małżonek, rodzice. Czytałem jednak o odmowach po nie podaniu wujka. Osobiście wpisałbym kuzyna taty, jeśli wpisałem w poprzedni wniosek i wytłumaczył. W normalnym układzie bym nie wpisywał. Dostałeś wtedy J-1?

Napisano

tak, dostałem wize bez problemu. A teraz na rozmowie coś wspominać, że wtedy zaznaczyłem, a teraz nie, bo stwierdziłem, że to nie rodzina i i tak się z nim nie spotkam, czy lepiej nic się nie odzywać i odpowiedzieć tak jak we wniosku "nie".?

Napisano

Czyli lepiej sie nie wychylac i nie tlumaczyc sie, ze wtedy zaznaczyle, tak, a teraz inaczej, bo...? Tylko odpowiedziec "nie" bo tak jest w wizie? a jest mozliwosc, ze dadza mi wize, a potem zweryfikuja dane z poprzednim wnioskiem i odesla paszport bez wizy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...