kowal8921 Napisano 27 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy jeśli mam zieloną kartę to mogę wstąpić w szeregi armii Amerykańskiej ? Jeśli tal to na jakich zasadach. A i jak to jest z GC jeśli chciałbym zostać policjantem w stanach. Pozdro !
KaeR Napisano 27 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Enlisted czy oficer? Enlisted możesz służyć z GC. Kwalifikujesz się wtedy też do przyspieszonego obywatelstwa i wiele osób aplikuje w ten sposób. Zajmuje to chyba rok. Oficerowie muszą być obywatelami USA. Z tego co mi znajomy mówił, jeśli zostałby na oficera, to musiałby złożyć obywatelstwo polskie. Chociaż był enlisted zaproponowano mu zostanie oficerem po 5 latach.
sly6 Napisano 27 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Policjant w Nowym Jorku http://www.nyc.gov/html/nypd/html/careers/careers.shtml
lochraven Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Jak masz jakieś konkretne pytania to pisz, ja jestem z tym na świeżo, bo niedawno się zaciągnąłem do Navy.
przeczarny Napisano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 Jak masz jakieś konkretne pytania to pisz, ja jestem z tym na świeżo, bo niedawno się zaciągnąłem do Navy. Cześć ! Lochraven to napisz jakieś szczegóły na temat służby w US Army. Rozumiem, że posiacz GC może zaciągnąć się do wojska, ale co policją ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.