cykoria89 Posted March 3, 2013 Report Posted March 3, 2013 Hej, Planuję wybrać się na miesięczne wakacje do USA, celem jest zwiedzanie, zaczynamy od Los Angeles. Przymierzałam się do wypełnienia wniosku o wizę, jednak napotkałam pewne trudności, mianowicie podanie adresu pobytu w trakcie przebywania w stanach. W stanach nie mam żadnych dalekich wujków, cioć, kuzynów. Nie wiem jeszcze gdzie się zatrzymam, na pewno jakiś hotel, hostel, motel, jednak jeszcze nie zadecydowałam i nie zrobiłam żadnych rezerwacji. Co w takim razie powinnam wpisać we wniosku o wizę? Gdzieś znalazłam informację, że należy podać nazwę i adres miejsca możliwego pobytu (w tym wypadku hotel xy), jednak okazywanie rezerwacji nie jest konieczne. A jeżeli na rozmowie poproszą mnie o pokazanie dowodu właśnie takiej rezerwacji? Proszę o pomoc.
dareknow0 Posted March 3, 2013 Report Posted March 3, 2013 Wpisać "Hotel i miejscowość" .Zaproszenie to zbędny druk . Na interview powiesz ,że będziesz podróżować i zatrzymywać się w Hotelach które zarezerwujesz po ewentualnym otrzymaniu wizy. Tutaj nie masz problemu.
cykoria89 Posted March 3, 2013 Author Report Posted March 3, 2013 Jeszcze jedno - a co w wypadku, gdy plany ulegną zmianie? Np we wniosku wizowym podaję jedno miejsce pobytu a następnie na lotnisku podaję inny adres pobytu (wybór innego hotelu, nocleg u znajomego?). Wyjazd dopiero pod koniec maja więc do tego czasu może się sporo pozmieniać. Dzięki.
misfer Posted March 3, 2013 Report Posted March 3, 2013 To nic sie nie stanie.... ja w ds mialem inny adres w samolocie inny bo plany ulegly zmianie... przeciez moga prawda?? tak samo teraz lece za miesiac i w ds dalem date ale nie pasuja mi bilety do konca bo dziwne ceny i dlugie loty z postojami na lotniskach to podroz przesuwam +/- 2 dni w jedna badz druga strone
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.