Skocz do zawartości

Kraków Strefa Bezcłowa?

misfer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jak w temacie....

Czy jest strefa bezcłowa w Krakowie (balice) lecę do monachium potem JFK i potrzebuję polską butelkę:) , wiem że w wawie jest ale czy KRK (nigdy nie byłem)

Napisano

Witam jak w temacie....

Czy jest strefa bezcłowa w Krakowie (balice) lecę do monachium potem JFK i potrzebuję polską butelkę :) , wiem że w wawie jest ale czy KRK (nigdy nie byłem)

Kup w Monachium, będzie i bez cła i wniesiesz do samolotu. Kiedyś zrobiłem taki błąd i nie przepuścili mnie z butelką w Amsterdamie gdzie miałem przesiadkę z Warszawy do NYC.

Napisano

Ja potrzebuję kupić polską butelkę, ale w DE już pewnie tylko euro albo $.... mi zależy żeby było w worku foliowym i z tam jakimiś zabezpieczeniami jak kiedyś miałem i wtedy nie było problemu z wniesieniem na pokład i wyniesieniem....

Napisano

Czy wy też się tak czujecie w strefach bezcłowych na polskich lotniskach, jakby Was chcieli ze skóry odrzeć? Kilkakrotnie kupiłam rzeczy taniej w Niemczech czy we Włoszech w strefach bezcłowych niż w PL.

Napisano

Ja czasem patrzę na wódki, i np. żubrówka w Gdańsku była po 35zł czyli tyle samo co w delikatesach w Polsce koło mnie... W sklepie typu Makro pewnie byłoby taniej. Podejrzewam, że te wolnocłowe mają sens jak się chce kupować rzeczy które są zasadniczo drogie, jak np. perfumy po 500zł czy coś takiego.

Napisano

A odpowiadając na pytanie, to tak, na lotnisku w Krakowie są sklepy (a raczej sklepiki), gdzie znajdziesz alkohol, słodycze, kosmetyki itp. :)

Napisano

Ok wiem wiem że są :) bo raz czy 2 razy byłem kogoś zawieść ale czy po przejściu bramek już tam gdzie są tylko podróżni są sklepy w których kupię alkohol, który potem bez problemu przewiozę do USA:) o takie mi chodzi:)

ps. potrzebuję kupić góra 2 butelki

Napisano

Tak, po przejściu przez bramki, tam gdzie się już czeka na boarding i nie-pasażerowie nie mają dostępu są sklepy, gdzie można kupić alkohol i podejrzewam, że mogą go jakoś odpowiednio zapakować, żeby było wiadomo, że tam kupiony (ale sama nie kupowałam tam, więc pewności nie mam).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...