misfer Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Napisano 7 Marca 2013 Witam jak w temacie.... Czy jest strefa bezcłowa w Krakowie (balice) lecę do monachium potem JFK i potrzebuję polską butelkę , wiem że w wawie jest ale czy KRK (nigdy nie byłem)
mpbc Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Napisano 7 Marca 2013 Witam jak w temacie.... Czy jest strefa bezcłowa w Krakowie (balice) lecę do monachium potem JFK i potrzebuję polską butelkę , wiem że w wawie jest ale czy KRK (nigdy nie byłem) Kup w Monachium, będzie i bez cła i wniesiesz do samolotu. Kiedyś zrobiłem taki błąd i nie przepuścili mnie z butelką w Amsterdamie gdzie miałem przesiadkę z Warszawy do NYC.
c4r0 Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Napisano 7 Marca 2013 Z tego co patrzyłem to flaszki w wolnocłowych niekoniecznie są tańsze niż w sklepach...
misfer Napisano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 7 Marca 2013 Ja potrzebuję kupić polską butelkę, ale w DE już pewnie tylko euro albo $.... mi zależy żeby było w worku foliowym i z tam jakimiś zabezpieczeniami jak kiedyś miałem i wtedy nie było problemu z wniesieniem na pokład i wyniesieniem....
Paulina_89 Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Napisano 7 Marca 2013 Czy wy też się tak czujecie w strefach bezcłowych na polskich lotniskach, jakby Was chcieli ze skóry odrzeć? Kilkakrotnie kupiłam rzeczy taniej w Niemczech czy we Włoszech w strefach bezcłowych niż w PL.
c4r0 Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Napisano 7 Marca 2013 Ja czasem patrzę na wódki, i np. żubrówka w Gdańsku była po 35zł czyli tyle samo co w delikatesach w Polsce koło mnie... W sklepie typu Makro pewnie byłoby taniej. Podejrzewam, że te wolnocłowe mają sens jak się chce kupować rzeczy które są zasadniczo drogie, jak np. perfumy po 500zł czy coś takiego.
Nina7 Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 A odpowiadając na pytanie, to tak, na lotnisku w Krakowie są sklepy (a raczej sklepiki), gdzie znajdziesz alkohol, słodycze, kosmetyki itp.
misfer Napisano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 Ok wiem wiem że są bo raz czy 2 razy byłem kogoś zawieść ale czy po przejściu bramek już tam gdzie są tylko podróżni są sklepy w których kupię alkohol, który potem bez problemu przewiozę do USA:) o takie mi chodzi:) ps. potrzebuję kupić góra 2 butelki
Nina7 Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 Tak, po przejściu przez bramki, tam gdzie się już czeka na boarding i nie-pasażerowie nie mają dostępu są sklepy, gdzie można kupić alkohol i podejrzewam, że mogą go jakoś odpowiednio zapakować, żeby było wiadomo, że tam kupiony (ale sama nie kupowałam tam, więc pewności nie mam).
misfer Napisano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 Ok super bo sam jeszcze w KRK za bramkami nie byłem a rodzinka nie pamięta czy są sklepy:/ hehe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.